Noutati :

BRAVO! Cinci copii necajiti din Timis primesc burse din indemnizatia de deputat a lui Marilen Pirtea

14 aprilie, 2017 - 11:27 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Fundatia Universitatea de Vest Timisoara a semnat contractele de acordare a burselor scolare pentru cinci elevi de la tara, din judetul Timis, sursa de finantare fiind indemnizatia de parlamentar a deputatului Marilen Gabriel Pirtea (PNL), care a decis sa o doneze copiilor.

CITESTE SI: In sfarsit, Regulament de Navigatie pe Bega, la Timisoara. Ce va mai circula pe canal in afara de vaporase si cu ce viteza? 

Potrivit Universitatii de Vest din Timisoara, cuantumul burselor scolare este de 300 lei, durata de acordare fiind de zece luni.

Selectia elevilor care beneficiaza de aceste burse se face de catre Fundatie la inceputul fiecarui an calendaristic.

Categoriile de burse alocate sunt: bursa pentru elevi care au parintii plecati in strainatate si ale caror conditii de viata sunt precare; bursa pentru elevi care provin din mediu defavorizat economic: venituri familiare limitate, multi membri ai familiei; bursa pentru elevi orfani”, arata UVT.

Elevii beneficiari vor trebui ca pe perioada acordarii sa nu renunte la frecventarea cursurilor, sa nu inregistreze zece absente nemotivate intr-un semestru, sa nu aiba corigente, sa aiba media zece la purtare si sa nu inregistreze o medie semestriala si anuala mai mica de opt.

CITESTE SI: Incendiu violent la Timisoara. Saormerie cuprinsa de flacari. VIDEO! 

Beneficiarii burselor scolare in anul 2017 sunt: Iovi Narcisa Laura, din satul Brestovat (clasa a II-a), Dunca Daniel Ioan, din comuna Darova (clasa I), Homone Daniel Ifrim, din comuna Dudestii Noi (clasa a VIII-a), Duca Adriana Cristina, din comuna Pischia (clasa a III-a) si Groza Andra-Andreea, din comuna Gottlob (clasa a VI-a).

Sursa citata mai arata ca scopul burselor este sprijinirea elevilor din mediul rural, pentru a-i mentine la scoala si a le imbunatati rezultatele la invatatura. Fundatia Universitatea de Vest Timisoara se va asigura de indrumarea elevilor in respectarea criteriilor de acordare a bursei si va avea o legatura stransa cu unitatile de invatamant in care acestia invata.

Ne ajuta foarte mult, pentru mancare, pentru ce ii trebuie la scoala. E un copil bun, invata bine, e pasionat de sah. Acum e clasa a VIII-a. Bursa il ajuta sa se pregateasca pentru liceu. Nu stie sigur, dar ar vrea sa mearga la Emanuil Ungureanu”, spune Veronica Rotundu, bunica lui Homone Daniel Ifrim.

CITESTE SI: Cum scapam de hotii de buzunare din Timisoara? SOLUTIA sustinuta de Cristi Brancovan in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara

Andreea va folosi o parte din bani pentru meditatii, care sa o ajute sa obtina rezultate bune la Evaluarea Nationala. Fratele ei are probleme serioase de sanatate. Sigur ii vor fi utili banii in familie. Patru persoane traiesc din pensia bunicilor si din gospodarie”, a spus directoarea scolii Gimnaziale Gottlob, Luminita Lezeu.

In continuare, Fundatia are in vedere utilizarea sumelor din indemnizatia deputatului pentru initiative studentesti ce vizeaza inovarea si creativitatea in domeniile civic, social si cultural. In plus, se doreste finantarea de proiecte de cercetare interdisciplinara pe diferite domenii stiintifice.

In data de 17 februarie a.c., deputatul liberal Marilen Pirtea care ocupa si functia de rector al Universitatii de Vest din Timisoara a anuntat ca va renunta la indemnizatia de parlamentar in valoare de de 5.400 de lei lunar, banii urmand sa fie impartiti intre partid si Fundatia Universitatii de Vest.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar oare de ce UN SINGUR POLITICIAN s-a gandit la asta?Restul parlamentarilor care sunt (majoritatea) niste hoti ordinari de nu=si platesc nici hotelul,ce fac,la ce se gandesc????La pensii speciale,indemnizatii si la furat cite 50000 euro,fara sa pateasca nimic,la asta se gamndesc!!!Citi copii destepti ,dar lipsiti de sansa ar putea deveni utili societatii din cit fura UN SINGUR bandit parlamentar??D=le Pirtea,respect!!