Noutati :

Bravo! Baiatul de argint al Timisului, intampinat cu imnul campionilor pe peron, cand s-a intors cu medalia de la Olimpiada Balcanica de Matematica

14 mai, 2018 - 12:00 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMIS. Putinii calatori aflati in gara Lugoj duminica dimineata inainte de ora 6:00 au fost surprinsi sa intalneasca un grup de tineri veseli si entuziasti, inarmati cu un buchet de flori si mai multe vuvuzele si insotiti de cativa adulti. Nu pareau pregatiti de plecare, mai degraba asteptau pe cineva.

Misterul s-a elucidat cand, cu o intarziere de vreo 15 minute, s-a anuntat sosirea in gara a trenului InterRegio dinspre Bucuresti, care aducea cu el pe un coleg de-al lor. Ca prin minune, difuzoarele au inlocuit clasicul ”Glasul rotilor de tren” cu mai energicul „We are the champions”, in timp ce dintr-un vagon cobora Sergiu Novac, elev al Colegiului National „Coriolan Brediceanu”, care se intorcea de la Olimpiada Balcanica de Matematica, desfasurata la Belgrad.

Medalia de argint pe care Sergiu a obtinut-o la aceasta prestigioasa competitie a contribuit la situarea echipei Romaniei pe primul loc in clasamentul neoficial pe medalii, dintre toate cele 17 natiuni participante.

Colegii lui Sergiu, profesorii si parintii care si-au intrerupt somnul de duminica dimineata ca sa il intampine la gara au dorit sa isi manifeste astfel aprecierea pentru performanta realizata si mandria ca acest tanar valoros, dedicat, ambitios si modest e „unul de-al lor”.

Succesul lui Sergiu nu este intamplator si nici neasteptat. El incununeaza ani de munca, de pregatire temeinica, atat individuala cat si in cadrul centrelor de excelenta locale, judetene sau nationale, participari la concursuri de matematica, fizica si informatica, parcurgerea unei programe specifice competitiilor nationale si internationale si multe ore petrecute zilnic in compania „reginei stiintelor”.

Performantele sale au devenit tot mai inalte, pe masura ce concursurile la care participa au o anvergura tot mai larga. Toate acestea nu i-au afectat insa caracterul, Sergiu ramanand acelasi tanar modest, prietenos, colegial, cu un fin simt al umorului si o atitudine pozitiva in orice situatie.

Merita toate felicitarile, dar si un SHARE sa-l aratam tuturor pe pustiul de argint al Timisului!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...