Botis vorbeste de cresteri salariale de 43% in sistemul bugetar

Ioan Botis

Ioan Botis

Personalul bugetar va fi reincadrat in 2011 cu salarizare egala pentru aceleasi functii, dar pornind de la baza din luna octombrie, iar in timp vor fi majorari salariale importante inclusiv in sanatate si educatie, cresterea salariala pentru urmatorii ani fiind de peste 43%, a afirmat ministrul Muncii la finalul sedintei de miercuri a Guvernului.

Conform acestuia in urmatorii ani vor creste salariile in masura in care economia va permite. „Ceea ce am statuat noi prin legea cadru duce la o crestere totala salariala in jur de peste 43%”, a spus Ioan Botis.

El a adaugat ca, in 2011, va fi realizat primul pas de aplicare al Legii salarizarii unitare, iar tot personalul bugetar va fi reincadrat.

„Incepand cu 1 ianuarie 2011, tot personalul din sectorul bugetar va fi reincadrat. In aceste conditii, cresterile salariale vor exista si vor fi tratate egal functiile pe acelasi palier din minister. Cu 1 ianuarie 2011, tot personalul din sectorul bugetar va fi reincadrat pe functii, acolo unde exista discrepante intre ministere. In acest fel, cei care au un tip de munca in ministere diferite vor fi reincadrati in acelasi mod”, a mai spus ministrul Muncii.

Proiectul legii salarizarii unitare va fi aprobat de Guvern intr-o sedinta programata pentru luni si transmis la Parlament, in vederea angajarii raspunderii, a anuntat, miercuri seara, purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.