Noutati :

Bono detine 1,5% din Facebook. Fondatorul Mark Zuckerberg mai are doar 24% din actiunile companiei

13 ianuarie, 2011 - 12:54 PM
Autor: Anonim      
Categorie: VEDETE
1

Cea mai populara retea de socializare nu este numai a lui Mark Zuckerberg, acesta detinand doar 24% din companie, restul actiunilor fiind impartite de mai mult de 10 investitori diferiti.

Cota de piata a retelei de socializare Facebook este de peste 50 miliarde de dolari, iar cea mai mare parte a actiunilor (30%) este detinuta de catre personalul companiei care si-a permis sa plateasca 8.5 milioane de dolari pentru domeniul fb.com.

Dustin Moskovitz, unul din co-fondatorii Facebook detine doar 6%, iar creatorul Napster, Sean Parker (cel al carui rol este jucat de Justin Timberlake in filmul „The Social Network” ) are 4% din actiuni, cotate la suma de de 2 miliarde de dolari.

Si Bono, solistul trupei U2, formatia care ar putea concerta in Romania anul acesta, se afla printre actionarii Facebook, acesta detinand 1,5 % din actiuni, prin intermediul firmei sale de investitii, Elevation Partners.

Compania sa, denumita in onoarea piesei de la U2, face investitii in new media si in industria de divertisment inca din 2004, dar inainte de investitia in Facebook, a avut pierderi destul de mari.

Cine detine Facebook:

– personalul Facebook, 1,472 angajati – 30%
– Mark Zuckerberg, fondator si CEO Facebook- 24%
– Dustin Moskovitz, co-fondator Facebook -6%
– Eduardo Saverin, co-fondator Facebook – 5 %
– Sean Parker, presedintele fondator Facebook – 4%
– Digital Sky Technologies, firma ruseasca de investitii – aprox. 10%
– Goldman Sachs – aprox 0.8%
– clientii Goldman Sachs – aprox 3%
– Greylock Partners, firma cu capital de risc – aprox. 1,5%
– Meritech Capital Partners – aprox 1,5%
– Peter Thiel, co-fondatorul PayPal si presedintele Clarium Capital – aprox. 3%
– Elevation Partners (Bono si inca 4 asociati) – 1.5%
– Microsoft – 1,6%
– Li-Ka Shing, milionar din Hong Kong – 0.8%
– alti investitori – aprox. 7.3%Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. impresionanta povestea lor cum de la idee lui Zazk si multa munca ,de la o oarecare joaca la un asemenea imperiu doar in 7 ani ,plus ca au fost inspirati sa nu vanda cum au facut cei de la myspace ,pt cateva sute de milioane dolari ci au crescut compania la nivelul de azi ,adica aproape la aceasi nivel cu gigantii microsoft si google care sunt pe piata nu doar de 7 ani ci de zeci de ani