Noutati :

Victor Ponta RENUNTA la titlul de doctor in Drept! UPDATE: Rasturnare de situatie, Ponta NU poate renunta la titlu! De ce?

16 decembrie, 2014 - 01:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Prim-ministrul Victor Ponta i-a scris rectorului Universitatii Bucureşti pentru a anunta ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003. Ponta a fost acuzat ca a plagiat teza de doctorat, acuzatie pe care a negat-o.

Este un gest pe care trebuia sa il fac mai demult, inca din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat„, a scris Ponta.

Victor Ponta a anuntat ca vrea sa renunte la titlul de doctor in drept, acordat in 2003 de Universitatea Bucureşti. Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook, unde premierul a reprodus o scrisoare adresata rectorului Universitatii.

Stimate Domnule Rector,

Va scriu pentru a va notifica renunțarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti.

Este un gest pe care trebuia sa il fac mai demult, inca din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am facut acest lucru pentru ca m-am considerat de buna credința in argumentele mele la momentul apariției contestarii si nu am vrut sa amestec planul pur profesional cu cel politic.

Dupa ce voi parasi viața politica imi doresc sa inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele si cerințele de la acel moment.

Domeniul Educației este unul fundamental si esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci si pentru viitorul nostru ca societate europeana. De astazi avem un nou Ministru al Educației si Cercetarii si imi doresc ca mandatul acestuia sa fie plin de succes in atingerea obiectivelor sale, fara a fi perturbat de o tema care in timp a devenit eminamente politica.

Strict personal, perioada petrecuta de mine ca student al Facultații de Drept a Universitații Bucuresti reprezinta o amintire excepționala si regret nespus daca discuțiile aparute dupa momentul preluarii funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai sai!

Pentru toate aceste argumente, va rog sa luați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor in drept„, a scris Ponta.

UPDATE: Potrivit specialistilor consultati de ziare.com, Victor Ponta nu poate renunta la titlul de doctor in Drept, singura posibilitate de a ramane fara acest titlu fiind aceea de a-i fi retras de catre ministrul Educatiei. Noul ministru, Sorin Cimpeanu, a fost unul dintre sustinatorii lui Victor Ponta in campania prezidentiala. „Doar institutia care i-a acordat titlul, Ministerul Educatiei, poate sa i-l retraga in anumite situatii, inclusiv pentru plagiat. Dar nu poate Victor Ponta sa faca ceva. Ar insemna sa renunte el la un ordin dat de ministru, ceea ce este o aberatie”, a comentat pentru Ziare.com Gheorghe Iancu, profesor de Drept la Universitatea Bucuresti, care l-a avut ca student pe Victor Ponta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...