Noutati :

Bomba intr-un autocar romanesc plin cu pasageri! Unde era plasat dispozitivul exploziv?

19 mai, 2015 - 07:52 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

O bomba artizanala a fost descoperita intr-un autocar plin cu pasageri, care efectua o cursa de la Praga  catre Varna.

Autocarul apartine unei firme din Romania si este inmatriculat in Bulgaria, la bordul vehiculului, care urma sa traverseze tara noastra, fiind inclusiv cetateni romani, scrie Mediafax.ro.

Autocarul care circula pe ruta Cehia-Bulgaria si la bordul caruia a fost gasit un dispozitiv exploziv artizanal apartine unei firme din Romania si este inmatriculat in Bulgaria. La bordul vehiculului, care urma sa traverseze Romania, se aflau inclusiv cetateni romani, relateaza Mediafax.

O substanta inflamabila a fost depistata intr-un autocar inmatriculat in Bulgaria, pe 16 mai, dupa-amiaza, pe teritoriul Ungariei’, a comunicat Ministerul ungar de Interne, precizand ca vehiculul apartine unei firme din Romania, potrivit unui comunicat citat de publicatia Ouest France.

Soferul autocarului a declarat ca a fost vorba de o bomba artizanala, fabricata dintr-o canistra care continea benzina si acetona, avea un dispozitiv electric si un cronometru. Bomba se gasea in cala de bagaje.

In autocar erau 34 de pasageri, inclusiv cetateni romani, relateaza site-ul ungar HVG.hu. Traseul autocarului includea traversarea teritoriilor Cehiei, Slovaciei, Ungariei, Romaniei si Bulgariei. Incidentul este investigat de autoritatile din Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania.

Autoritatile ungare suspecteaza ca pasagerul care a amplasat dispozitivul exploziv in autocar este un cetatean ceh ori slovac, potrivit unui comunicat al companiei de transport Omega Group. Suspectul avea un bilet de la Praga pana la Bratislava, dar a coborat la Brno, in Cehia, fara a mai urca in autocar.

Autocarul a ajuns luni, cu o intarziere de 18 ore, in Varna. Anchetatorii nu exclud posibilitatea unui complot terorist islamist.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor