Bolnavi consultati intr-o masina de Ambulanta la Timisoara, la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, din cauza unei inundatii

TIMISOARA. Ploile din ultimele zile le-au dat mari batai de cap medicilor de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, unde sistemul de canalizare n-a mai facut fata si a refulat. Apele au navalit in subsolul unitatii medicale inundand Ambulatoriul si depozitele de alimente si materiale sanitare.

Pompierii au intervenit cu pompe si au reusit sa scoata apa care masura aproape o jumatate de metru.

Aparatura din Ambulatoriu a fost fie ridicata la inaltime si pusa pe piese de mobilier, fie evacuata, de catre angajatii spitalului. De asemenea, acestia au salvat materialele sanitare si alimentele depozitate, pentru ca apa sa nu le afecteze.

Am fost inundati din cauza problemelor de canalizare. Tot timpul cand vine o ploaie mai serioasa ni se inunda subsolul. A fost o inundatie mare in Ambulatoriu, care n-a putut fi functional, a trebuit sa ridicam aparatele din apa. Am avut vreo 30 de centimetri apa. Mai avem si depozitul de alimente si cel de materiale sanitare in subsol, acolo a fost apa mai mare. A refulat apa din canalizare, din toate scurgerile iesea apa. Am ridicat tot din subsol, a trebuit sa ferim totul.  Au venit pompierii si au reusit sa scoata apa, am avut puse de ieri pompe pe care le avem noi la spital, dar n-au facut fata. Deocamdata, s-a reusit scoaterea apei. Maine speram sa putem functiona, in cazul in care nu ploua si se intampla acelasi lucru„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro dr. Virgil Musta, purtator de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Intrucat Ambulatoriul de specialitate nu poate fi folosit pana la uscarea perfecta a locului, toti pacientii care au venit astazi pentru control au fost directionati spre o ambulanta aflata in curtea spitalului, unde medicii fac consultatii. Dimineata, la deschiderea programului, 10 persoane au fost indrumate fie spre masina de Salvare, fie au fost trimise acasa in cazurile in care controlul putea fi amanat.

Cei care au venit la consultatii au fost redirectionati catre Ambulanta, unde au putut fi consultati, iar altii au fost reprogramati, pentru ca nu am putut deplasa aparatele din Ambulatoriu. A trebuit sa-i reprogramam intr-o zi cu soare. La prima ora am avut 10 persoane, trei am fost nevoiti sa-i trimitem acasa si pe sapte i-am consultat in Ambulanta. Asteptam sa vina zeci de persoane pe tot parcursul zilei, vom proceda la fel„, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro dr. Virgil Musta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. :)))))) Nu e vorba de nicio „masina de Salvare” sau „Ambulanta” din curtea spitalului; pacientii au fost consultati in Ambulanta din cadrul Spitalului Victor Babes (adica o incapere de aproximativ 4x6m, un fele de unitate de primire a urgenteleor); informatii luate cu jumatate de ureche si interpretate dupa bunul plac.