Noutati :

Un bolnav va fi internat in spital doar daca este plin de sange, inconstient, orb si surd. Afla care sunt criteriile de internare din 1 iunie!

30 mai, 2011 - 08:16 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
1

Spitalele din Romania vor avea reguli noi, impuse de Casa Nationala de Sanatate. Ca sa fie internat intr-o institutie, un om trebuie sa prezinte semne serioase care sa-i afecteze sanatatea. Vezi mai jos LISTA criteriilor de internare!

Potrivit unui proiect al CNAS, internarile in spitale vor fi realizate din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistentei medicale in 2011-2012.

Unul dintre aceste criterii este pierderea subita a cunostintei, care include coma sau incapacitate de raspuns la stimuli, schimbare acuta in starea de constienta a pacientului si pierderea cunostintei ca urmare a traumelor, mai putin dezorientare sau confuzie.

De asemenea, conform acestor criterii, va putea fi internat un bolnav cu puls anormal, adica frecventa periferica sub 50 pe minut sau mai mare de 140 pe minut, inregistrata cu doua ocazii separate la distanta de cel putin cinci minute.

Proiectul mai prevede ca pot fi internate persoanele cu tensiune anormala (presiune sistolica sub 90 sau peste 200 mmHg si o valoare diastolica de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit o pierdere acuta a vederii sau a auzului (pierdere severa partiala sau totala si care s-a instalat rapid si a persista in momentul internarii) sau a capacitatii de a misca o parte importanta a corpului.

Potrivit documentelor, mai poate fi decisa internarea in cazul persoanelor care trebuie sa primeasca anumite tratamente intraarteriale sau pentru stabilizarea tinerilor cu diabet sever.
Ne pare rau, dar nu exista sondajeInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Iar voi ASTI-A din presa, adunatura de tampiti, ce sunteti. De ce nu cereti pareri A-U-TO-RI-ZA-TE, adica ce spun SPE-CI-A-LIS-TII, adica ME-DI-CII. Cereti parerile celor care habar nu au de termenii medicali enumerati pe liste, sau si mai grav, cereti pareri unei grupari mai TAM-PI-TE ca voi, politicienilor din opozitie, care nu sunt mai presus ca cei de la putere.