Noutati :

Biserica Ortodoxa prinsa cu mata in sac: colecta date despre familiile neortodoxe prin intermediul profesorilor de religie

3 iunie, 2014 - 08:55 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Un inspector scolar judetean a dat in vileag modalitatea prin care Mitropolia aduna date despre familiile neortodoxe prin intermediul profesorilor de religie din scoli. Acestia erau pusi de Inspectorat sa adune o serie de informatii sensibile si sa le transmita la „centru”.

Stefan Cristian Vatafu, inspectorul scolar de Religie din Gorj, a publicat la inceputul anului pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj urmatorul anunt:

„In atentia profesorilor de Religie
Va rog ca pana la 15 februarie sa imi trimiteti situatia din unitatile de invatamant unde predati cu urmatoarele:
– situatia cultelor neoprotante in scoala,
– numarul familiilor eterodoxe din localitatea respectiva si daca acestea dispun de casa de rugaciune,
– numele pastorului
– felul si frecventa activitatilor prozelitiste (acolo unde ele exista),
– implicare preotului paroh in relatia cu scoala si in activitatea de combatere a acestui fenomen.
Eu voi trimite Mitropoliei situatia pe care o voi primi, de aceea va rog sa respectati termenul si rog seriozitate!”.

Contactat de hotnews.ro, inspectorul s-a dat de gol: „Am centralizat datele si le-am dat. Toate lucrurile acestea au fost solicitate pentru o buna colaborare, nu pentru discriminare sau pentru indepartarea lor. Mitropolia s-a implicat foarte mult si in activitati. Eu imi doresc ca acesti copii sa participe la activitati, dar nu obligati”.

Conform Legii Cultelor (nr. 489/2006), „este interzisa obligarea persoanelor sa isi mentioneze religia, in orice relatie cu autoritatile publice sau cu persoanele juridice de drept privat” (art. 5, alin. 6) si „este interzisa prelucrarea datelor cu caracter personal legate de convingerile religioase sau de apartenenta la culte, cu exceptia desfasurarii lucrarilor de recensamant national aprobat prin lege sau in situatia in care persoana vizata si-a dat, in mod expres, consimtamantul pentru aceasta” (art. 5, alin.5).

Citeste mai mult pe hotnews.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...