Biserica din Recas a fost jefuita in zi de sarbatoare: hotii au plecat cu 2 litri de vin pentru impartasanie

Au sperat ca vor gasi cutia milei burdusita de bani, dar s-au inselat. Hotii au dat lovitura la biserica ortodoxa din satul Stanciova, care tine de  Recas, noaptea trecuta. Au avut insa ghinion si n-au gasit mare lucru de luat acasa. Dupa ce au scotocit lacasul de cult, au rasfoit ceasloavele bisericesti si au cautat in zadar cutia cu donatiile enoriasilor, spargatorii au decis sa nu plece cu mana goala. Au luat vinul pe care preotii il tineau pentru impartasanie. Doi litri. Dimineata, cand a venit la biserica, sa pregateasca slujba, unul dintre preoti a gasit usa fortata si toate odoarele ravasite.  A anuntat imediat politia si s-a apucat sa faca inventarul obiectelor de cult. Din fericire, n-a disparut nicio icoana. Oamenii legii au inceput cercetarile, au prelevat amprente si au stat de vorba cu ingrijitorii si cativa credinciosi si cred ca hotii sunt niste pusti din Recas.  Biserica din satul Stanciova numara aproximativ 200 de enoriasi. Preotii sunt convinsi ca Dumnezeu ii va pedepsi aspru pentru ca au spart biserica in zi de sarbatoare, astazi fiind Ziua Mortilor.

Au sperat ca vor gasi cutia milei burdusita de bani, dar s-au inselat. Hotii au dat lovitura la biserica ortodoxa din satul Stanciova, care tine de  Recas, noaptea trecuta. Au avut insa ghinion si n-au gasit mare lucru de luat acasa.

Dupa ce au scotocit lacasul de cult, au rasfoit ceasloavele bisericesti si au cautat in zadar cutia cu donatiile enoriasilor, spargatorii au decis sa nu plece cu mana goala. Au luat vinul pe care preotii il tineau pentru impartasanie. Doi litri.

Dimineata, cand a venit la biserica, sa pregateasca slujba, unul dintre preoti a gasit usa fortata si toate odoarele ravasite.  A anuntat imediat politia si s-a apucat sa faca inventarul obiectelor de cult. Din fericire, n-a disparut nicio icoana.

Oamenii legii au inceput cercetarile, au prelevat amprente si au stat de vorba cu ingrijitorii si cativa credinciosi si cred ca hotii sunt niste pusti din Recas.  Biserica din satul Stanciova numara aproximativ 200 de enoriasi. Preotii sunt convinsi ca Dumnezeu ii va pedepsi aspru pentru ca au spart biserica in zi de sarbatoare, astazi fiind Ziua Mortilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Acest lucru care s-a intimplat(sau sa-i spun saracie fara frica de Dumnezeu??!!)este intr-adevar o amprenta a starii sociale de zi cu zi…Probabil ca miine dimineata multe coronite de Ziua Mortilor depuse in cimitire vor disparea-acest lucru,se intimpla si inainte de ,,fiorii crizei”-este foarte ingrijorator acest fapt…Oare la ce ne mai asteptam in viitor-o crestere a infractionalitatii din ce in ce mai mare din cauza scaderii DURE a nivelului de trai,mindria si credinta se pare ca dispar incetul cu incetul…