Biserica a decis! Malina Olinescu va fi inmormantata conform randuielii pentru sinucigasi

Patriarhia Romana a respins cererea familiei Malinei Olinescu de a i se oficia o slujba de inmormantare. Artista s-a sinucis duminica noapte, dupa ce s-a aruncat de la balconul apartamentului unde locuia.

„Din primele cercetari ale organismelor abilitate privind circumstantele mortii Malinei Olinescu rezulta ca cea mai probabila cauza a decesului artistei a fost sinuciderea.  In plus, din relatarile celor apropiati reiese ca artista Malina Olinescu ar fi afirmat public de mai multe ori ca intentioneaza sa se sinucida, ceea ce denota o atitudine necrestina”, se arata in comunicatul Patriarhiei.

Din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei indurerate, Arhiepiscopia Bucurestilor a aprobat doar oficierea randuielii speciale de inmormantare pentru sinucigasi a Malinei Olinescu. Ca atare, slujba va fi oficiata pe scurt de un singur preot in exteriorul capelei cimitirului „Sfanta Vineri” din Bucuresti.

„Daca in urma cercetarilor organismelor abilitate se va dovedi o alta cauza a mortii Malinei Olinescu, atunci slujba oficiata acum pe scurt se va completa cu celelalte parti ale slujbei de inmormantare obisnuite”, transmite Patriarhia Romana intr-un comunicat de presa.

Malina Olinescu va fi inmormantata vineri, la Cimitirul „Sf. Vineri” din Capitala.

Cantareata Malina Olinescu s-a aruncat duminica noapte de la balconul apartamentului in care locuia, la etajul 6 al unui bloc din Bucuresti. Se pare ca artista a recurs la acest gest, dupa ce s-a certat cu iubitul ei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „…”reiese ca artista Malina Olinescu ar fi afirmat public de mai multe ori ca intentioneaza sa se sinucida, ceea ce denota o atitudine necrestina”, se arata in comunicatul Patriarhiei.
    Dar călcatul în picioare la sarmale sau moaşte ???!!! Sigur sunt atitudini creştine… Patriarhia nu există, „morala” pe care pretinde că o face ţine doar de politică, de consumatorism – nu de obraz creştin (mă refer la definiţii biblice)… Înghesuiala la sarmale şi pomeni poate fi evitată prin catering-curierat la oamenii cu adevărat nevoiaşi… există liste la primării, etc, cu cei îndreptăţiţi (în limita fraudelor din declaraţii şi acte) să obţină ajutoare europene… Spre aici ar fi trebuit să fie şi orientarea bisericii, în pomeni… Biserica, moral, a decăzut mult mai mult ca şcoala… Biserica te poate speria oricând cu Iadul, demonii şi dracul, şcolarii pot da oricând telefon la 112, etc, pe teme de bau-bau sau palme la fund..
    La pupat moaşte, se poate da bilet cu nr. de ordine, cum era pe vremuri la pupat Dacii… etc..