Bilete de intrare la cazinouri si la jocurile slot machine

Impatimitii jocurilor de noroc, in special ai cazinourilor, vor fi obligati sa scoata din buzunar 20 de lei pentru a putea intra in cazinou. Noua taxa este prevazuta in noul proiect de modificare al Codului Fiscal, lansat in dezbatere publica. Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si de jocuri tip slot-machine vor permite accesul in locatiile autorizate numai pe baza unui bilet de intrare, valabil pentru 24 ore in intervalul 8:00 – 8:00, pentru fiecare persoana.

„Biletul de intrare va fi de 20 de lei pentru jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si de 5 lei pentru jocurile de noroc tip slot machine”, potrivit sursei citate, informeaza Agerpres. Pentru cazinouri, biletul de intrare se emite si se incaseaza la receptie pentru fiecare persoana care intra in cazinou, indiferent daca aceasta participa sau nu la jocurile de noroc, iar pentru jocurile tip slot-machine, biletul de intrare se va incaseaza numai de la jucatori. Persoanele carora li s-a eliberat bilet de intrare au obligatia sa-l pastreze, pe toata perioada cat se afla in incinta locatiei in care se elibereaza astfel de bilete.

Noul Cod Fiscal prevede ca nu sunt venituri impozabile veniturile realizate de persoanele fizice ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice activitii cazinourilor si la jocurile tip slot machine, cu exceptia veniturilor de tip jack-pot. Sistemul actual de impozitare, care se aplica tuturor veniturilor din jocuri de noroc, prevede ca acestea se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net. Venitul net se calculeaza la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor. Obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului revine platitorilor de venituri.

Potrivit reglementarilor in vigoare, nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii si din jocuri de noroc, in bani si/sau in natura, sub valoarea sumei neimpozabile stabilita in suma de 600 lei, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu sau pentru castigurile din jocuri de noroc, de la acelasi organizator sau platitor intr-o singura zi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.