Noutati :

Big Brother se extinde pe malurile Begai si in centru, la Timisoara. Zeci de camere vor impanzi orasul

11 decembrie, 2018 - 09:22 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Nu peste mult timp, timisorenii vor fi filmati in mai multe zone ale orasului.

CITESTE SI: Peste 1.500 de proprietari, ‘pedepsiti’ cu taxa pe paragina, la Timisoara. Nicolae Robu: Nu platesc, le scoatem locuintele la vanzare 

Consilierii locali vor primi spre aprobare studiul de fezabilitate si si datele tehnico-economice pentru extinderea sistemului de supraveghere video in oras. Practic, este vorba despre extinderea proiectului Politiei Locale Timisoara si pe strazile Eugeniu de Savoya, str. Florimund Mercy, str. 2 Mai, str. Francesco Griselini, str. Proclamatia de la Timisoara, str. Augustin Pacha si str. Marasesti.

„Noul sistem care se va crea, se doreşte a fi conectat la infrastructura de telecomunicaţii
prin fibra optică apartinand Primăriei Municipiului Timisoara prin intermediul nodurilor (sheltere) existente, proiectantul urmand a stabili solutia tehnica agreată de toate partile implicate pentru a soluţiona aceste aspecte de ordin tehnic, fără a afecta sistemul existent.

Pe de alta parte, canalizatia subterana – multiductul- construit in cadrul proiectului ,,Reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al Municipiului Timisoara’’ pe cele 14 strazi şi piete din centrul istoric al localitati interconectat cu canalizaţiile subterane executate pe alte proiecte finanţate cu fonduri nerambursabile, creeaza premisa de a crea un nou sistem de supraveghere video pentru alte obiective de interes major pentru comunitatea locală. Existand deja infrastructura şi nefiind necesare lucrări de constructii si de aducere la starea initială a terenului costurile de realizare a obiectivului propus sunt relativ minime, cheltuielile rezumandu-se in cea mai mare masură doar la achiziţia de echipamente si dotări (camere, echipamente tehnice de calcul, echipamente active şi pasive de retea, etc)”, se arata in raportul de specialitate atasat proiectului de hotarare.

In total, pentru extinderea sistemului de monitorizare video a canalului Bega si a zonei centrale din Timisoara, Politia Locala vrea sa adauge 22 de camere video, cu ajutorul carora sa fie supravegheate 15 obiective.

Sistemul de supraveghere ar urma sa isi ajute pe politistii locali in reducerea timpului de interventie, identificarea infractorilor, reducerea numarului de distrugeri, dar si evitarea crearii de rampe clandestine de gunoi.

Consilierii locali vor avea de adoptat proiectul de hotararea privind aprobarea Studiului de Fezabilitate si a indicatorilor tehnico economici ai proiectului „Modernizarea video a canalului Bega si a zonei centrale a municipiului Timisoara”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...