Noutati :

Bienala de arta fotografica Imago si-a desemnat laureatii. Pozele castigatoare pot fi vazute in cadrul unei expozitii la Muzeul National al Banatului din Timisoara. Foto

11 decembrie, 2021 - 01:46 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Editia a V-a a Bienalei Nationalei de Arta Fotografica Imago si-a desemnat in aceasta saptamana castigatorii.

Evenimentul organizat de Muzeul National al Banatului in colaborare cu Asociatia Fotografică f:5,6, sub egida Consiliului Judetean Timis a fost dedicat memoriei fotografului Liviu Tulbure.

Bienala a strans laolalta 23 fotografi (10 femei si 13 barbati) cu varste cuprinse intr 18 si 78 ani din: Timisoara (10), Dumbravita (3), Cluj-Napoca (2), Oradea (2), Baia Mare (1), Blaj (1), Bucuresti (1), Focsani (1), Galati (1) si Sfantu Gheorghe (1). Acestia au trimis 109 fotografii, dintre care au fost selectate pentru faza finala 68.

Juriul format din Stelian Acea(presedinte), Gheorghe Sfaiter, Cristian Graur, Maruana Matyas si Radu Tulbure a avut sarcina de a nota fotografiile.

Astfel, locul 1 i-a revenit fotografului Mircea Albu din Cluj-Napoca – decanul de varsta a participantilor, cu fotografia „As vrea sa zbor„. Acesta va primi trofeul Liviu Tulbure.

Locurile doi si trei au fost ocupate de Virgil Babuscov din Timişoara, cu lucrarea „O lume diferita” si Marian Plaino din Bucuresti cu lucrarea „Salt spre cer” (premiat si la editiile a II-a si a III-a).

Fotografiile trimise de participanti vor putea fi vizitate acum in cadrul expozitiei din mansarda Bastionului Theresia.

Este o expozitie Imago, la editia a cincea, Bienala Nationala de Fotografie Artistica, unde participa fotografi consacrati, care au expus la noi fotogtafii deosebite. Tema acestei editii este ‘Aerul’ si este dedicata regretatului nostru coleg Liviu Tulbure, care din pacate nu mai este cu noi si s-a dus mult prea repede. Asa ca experienta pe care o vor avea vizitatorii va fi una extrem de intensa. Sunt fotografii frumoase, dar pe toate gusturile, si cu imagini deosebite. Ii invit sa vizioneze expozitia si sa ne lase cateva cuvinte in cartea noastra de impresii. expozitia va fi deschisa pana anul viitor, la sfarsitul lunii ianuarie. Ea poate fi vizitata de marti pana vineri, de la ora 10 pana la ora 18. Ultima intrare este la 17.30„, spune managerul Claudiu Ilas, managerul Muzeului National al Banatului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...