Noutati :

‘Biciul dispretului’, lansat la Universitatea Politehnica Timisoara

19 martie, 2019 - 10:25 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Eveniment deosebit, marti dupa amiaza, la Universitateaa Politehnica Timisoara. Microromanului expresionist „Die Peitsche im Antlitz. Geschichte eines Gezeichneten” / „Biciul dispretului. Povestea unui stigmatizat”, de Franz Xaver Kappus, cu un studiu introductiv de William Totok, traducerea din germana si note de Werner Kremm. Volumul a aparut la Editura Muzeului National al Literaturii Romane din Bucuresti (2018) a fost lansat.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, in colaborare cu Societatea Culturala Romano-Germana si cu Centrul Cultural German din Timisoara, iar partener al evenimentului a fost Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti.
Manifestarea s-a desfasurat in prezenta editorilor si traducatorilor William Totok (Berlin) si Werner Kremm (Timisoara).

In centrul evenimentului s-au situat trei personalitati de seama ale caror nume sunt strans legate de orasul nostru: Franz Xaver Kappus, un scriitor si jurnalist de etnie germana nascut la Timisoara si devenit celebru in intreaga lume in primul rand ca destinar al scrisorilor marelui poet Rainer Maria Rilke („Scrisori catre un tanar poet”), publicate in 1929, precum si doi membri cofondatori ai Grupului de actiune Banat (Aktionsgruppe Banat), William Totok si Werner Kremm, cunoscuti pentru activitatea lor literara si publicistica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...