Noutati :

Benzinarii ne avertizeaza: benzina va ajunge sa coste 7 lei pe litru la anul viitor!

4 octombrie, 2011 - 11:34 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Aproape toate produsele petroliere vor ajunge pana la sfarsitul anului la un pret de peste 6 lei/litru, iar in 2012, benzina si motorina ar putea ajunge la 7 lei/litru. Declaratiile apartin presedintelui Asociatiei bezinarilor Independenti, Ion Tache.

Accizele vor fi calculate anul viitor la un curs de 4,3001 lei/euro, anuntat luni de Banca Centrala Europeana (BCE), rata de schiimb fiind cu 0,8% mai mare fata de cea utilizata in acest an, de 4,2655 lei/euro.

Nivelul accizei in lei este stabilit, potrivit Codului Fiscal, prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar anuntat de BCE pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent.

Cursul de schimb anuntat la 1 octombrie 2010 a fost cu numai 0,07% mai mic fata de cel folosit la calculul accizelor pentru anul trecut.

Accizele sunt platite in prezent pentru productia de alcool si bauturi alcoolice, tutunul prelucrat, produse energetice si cafea.

Pentru anul viitor, Guvernul mizeaza pe venituri din accize de 21,75 miliarde de lei, cu 8% peste estimarea din acest an. La acest nivel, cresterea cursului echivaleaza cu incasari suplimentare de circa 175 milioane de lei la buget.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Da nu puteti vinde la pompa numai accizele?Daca pretul barilului se tot ieftineste,iar la noi pretul tot creste,pe motiv ca vor creste accizele,de ce nu vindeti un sortiment de carburant care sa contina numai accize,fara pic de titei?