Belgienii din Bruges vor sa construiasca o conducta de…bere! Ce ar avea Timisoara de invatat de la ei?

O berarie de mari dimensiuni din localitatea belgiana Bruges a decis sa construiasca o conducta de bere prin care sa transporte berea in afara orasului.

Asta pentru ca in timp ce beraria se afla in oras, imbutelierea se face la marginea orasului, intr-un parc industrial, iar intre cele doua e o forfota de camioane.

Ca sa nu mai polueze Bruges-ul, beraria a De Halve Maan, una din cele mai mari din Europa, a decis sa renunte la transportul rutier. Va trimite berea la fabrica de imbuteliere printr-o conducta subterana.

Se estimeaza ca in urma punerii in functiune a conductei, traficul de camioane din oras se va reduce cu 85%. Pe langa zgomot, va fi redusa si cantitatea de noxe emise in atmosfera orasului, dar si distrugerea pavelelor de pe strazi.

Lucrarile la conducta de bere vor incepe anul viitor, iar costurile vor fi asigurate in totalitate de berarire. Dar nu se stie decocamdata la cat se vor ridica.

Sursa: digi24.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Ronnie spune:

    Hahahah, pai la noi ar inventa imediat localnici niste tirbusoane electronice de forare la mica adancime.

  2. Mateiu spune:

    La timisoara nu este cazul,beraria(fabrica de bere) nu este in
    centrul orasului ca in Belgia.