Becali si Babiuc, trimisi in judecata de DNA in afacerea cu schimburile de terenuri

Omul de afaceri George Becali, fostul ministru al Ministerului Apararii Nationale Babiuc Victor, Cioflina Dumitru, fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale, si Babiuc Ioan Cristina Anca au fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie intr-o afacere cu schimburile de terenuri. DNA aminteste ca in perioada 1996 - 1999, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publica a statului din zona Voluntari (fosta Ferma Rosia), M.Ap.N. a efectuat doua schimburi de terenuri cu Becali, suprafata totala cedata acestuia in urma celor doua schimburi fiind de 28,89 ha teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinta prejudicierea statului roman cu suma totala de 892.758 dolari, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa. Cioflina Dumitru si Babiuc Victor au aprobat schimburile de terenuri cu incalcarea dispozitiilor legale ce reglementeaza proprietatea publica si circulatia juridica a terenurilor, in defavoarea statului. Astfel, Cioflina Dumitru, in calitate de secretar de stat si sef al Marelui Stat Major General, a exercitat in mod abuziv atributiile stabilite prin lege in sarcina ministrului, dispunand prin ordin verbal persoanelor din subordine sa efectueze demersuri pentru identificarea unui teren in localitatea Stefanesti, judetul Ilfov, in vederea unui schimb cu M.Ap.N. si sa faca demersurile pentru realizarea schimbului. La data de 5 octombrie 1998, a fost incheiat un contract de schimb imobiliar intre Ministerul Apararii Nationale si Becali, prin care se predau la schimb 8,80 ha teren situat in intravilanul com. Voluntari (Ministerul Apararii Nationale) si 9,36 ha teren situat in com. Stefanesti, jud. Ilfov (Becali George). Babiuc Victor, dupa ce a fost numit in functia de ministru al apararii nationale, a aprobat "Programul de pregatire operativa a teritoriului pentru aparare pentru perioada 1997-2000" in care a fost inclus un obiectiv nou la Stefanesti fara avizul Statului Major General si fara o justificare a nevoilor operative ale fortelor sistemului national de aparare intervenita in perioada iulie 1996-ianuarie 1997. Pe 4 iunie 1999, a fost incheiat un contract de schimb imobiliar intre Ministerul Apararii Nationale si Becali prin care acesta din urma a predat suprafata de 21,58 ha teren in zona com. Stefanesti in schimbul a 20,9 ha in zona com. Voluntari, jud. Ilfov. Ministerul de Finante s-a constituit parte civila in proces cu suma de 942.250 USD. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Cioflina Dumitru, Becali George si Babiuc Victor. DNA anunta ca dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Omul de afaceri George Becali, fostul ministru al Ministerului Apararii Nationale Babiuc Victor, Cioflina Dumitru, fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale, si Babiuc Ioan Cristina Anca au fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie intr-o afacere cu schimburile de terenuri.

DNA aminteste ca in perioada 1996 – 1999, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publica a statului din zona Voluntari (fosta Ferma Rosia), M.Ap.N. a efectuat doua schimburi de terenuri cu Becali, suprafata totala cedata acestuia in urma celor doua schimburi fiind de 28,89 ha teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinta prejudicierea statului roman cu suma totala de 892.758 dolari, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa.

Cioflina Dumitru si Babiuc Victor au aprobat schimburile de terenuri cu incalcarea dispozitiilor legale ce reglementeaza proprietatea publica si circulatia juridica a terenurilor, in defavoarea statului.

Astfel, Cioflina Dumitru, in calitate de secretar de stat si sef al Marelui Stat Major General, a exercitat in mod abuziv atributiile stabilite prin lege in sarcina ministrului, dispunand prin ordin verbal persoanelor din subordine sa efectueze demersuri pentru identificarea unui teren in localitatea Stefanesti, judetul Ilfov, in vederea unui schimb cu M.Ap.N. si sa faca demersurile pentru realizarea schimbului.

La data de 5 octombrie 1998, a fost incheiat un contract de schimb imobiliar intre Ministerul Apararii Nationale si Becali, prin care se predau la schimb 8,80 ha teren situat in intravilanul com. Voluntari (Ministerul Apararii Nationale) si 9,36 ha teren situat in com. Stefanesti, jud. Ilfov (Becali George).

Babiuc Victor, dupa ce a fost numit in functia de ministru al apararii nationale, a aprobat „Programul de pregatire operativa a teritoriului pentru aparare pentru perioada 1997-2000” in care a fost inclus un obiectiv nou la Stefanesti fara avizul Statului Major General si fara o justificare a nevoilor operative ale fortelor sistemului national de aparare intervenita in perioada iulie 1996-ianuarie 1997.

Pe 4 iunie 1999, a fost incheiat un contract de schimb imobiliar intre Ministerul Apararii Nationale si Becali prin care acesta din urma a predat suprafata de 21,58 ha teren in zona com. Stefanesti in schimbul a 20,9 ha in zona com. Voluntari, jud. Ilfov.

Ministerul de Finante s-a constituit parte civila in proces cu suma de 942.250 USD.
In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Cioflina Dumitru, Becali George si Babiuc Victor.

DNA anunta ca dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.