Noutati :

Bebelusii din Timisoara, mai bine ingrijiti. Maternitatile si Spitalul de Copii au primit aparatura medicala, dupa un proiect al Asociatiei Salvati Copiii

5 octombrie, 2016 - 03:17 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Maternitatile din Timisoara, dar si Spitalul Louis Turcanu sunt, de acum, mai bine dotate. Salvati Copiii Romania a donat mai multe echipamente, in valoare de 60.000 de euro, cu ajutorul carora nou nascutii vor fi mai bine ingrijiti.

La Maternitatea Bega au ajuns o lampa de fototerapie si doua pulsoximetre, in timp ce Maternitatea Odobescu a primit doua pulsoximetre. Spitalul de Copii Louis Turcanu a fost dotat cu un aparat de dializa si tehnici de epurare extrarenala si un aparat de ventilatie.

„Dotarea sectiilor care ingrijesc nou-nascuti este o prioritate nationala, iar contributia Salvati Copiii este inestimabila; sustinerea repetata in lupta impotriva mortalitatii infantile este esentiala. Cu ajutorul echipamentelor donate pana acum au fost salvate mii de vieti. In Timisoara, aceste contributii vor salva vietile nou-nascutilor ce au functia renala afectata grav, dar vor asigura si un suport ventilator al respiratiei, conform celor mai inalte standarde”, a declarat dr. Mihai Gafencu, Presedinte Salvati Copiii si medic pediatru in cadrul Spitalului de Copii Louis Turcanu.

Aceasta nu este prima actiune de donare pe care Salvati Copiii o face spitalelor din Timisoara. Spitalul Municipal a fost dotat, in 2013 – 2015, cu un incubator si doua monitoare de functii vitale, iar spitalul Louis Turcanu a primit, in ultimii doi ani, un incubator si o hota microbiologica. De asemenea, Spitalul Judetean Timisoara a primit, in 2014, un monitor de functii vitale si doua pulsoximetre, iar voloarea tuturor aparatelor se ridica la peste 35 de mii de euro.

aparatura-spital

Aceasta este prima actiune dintr-o serie de 29 de dotari pe care Salvati Copiii le va face pana la finalul anului, in intreaga tara.

Prin proiectul Fiecare Copil Conteaza, organizatia Salvati Copiii a reusit pana in prezent sa doteze 67 de maternitati cu incubatoare, mese de resuscitare si aparate de ventilatie in valoare de 8.700.000 lei, ajutand astfel peste 24.000 de nou-nascuti sa traiasca. Cei care doresc sa sustina programul Salvati Copiii de reducere a mortalitatii infantile in Romania o pot face cu un SMS lunar la 8844 cu textul „SALVEZ”, in valoare de 2 Euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...