Baza aeriana pentru elicopter SMURD, in Banat. Nu va fi la Timisoara

Guvernul a modificat o ordonanta de urgenta pentru stabilirea a trei unitati sanitare care vor opera elicopterele SMURD care vor deservi zona montana. Cele trei noi baze aeriene vor fi deschise în Caras- Severin, Brasov si Suceava.

CITESTE SI: Intersectia de la Centura Sud Timisoara cu Drumul Boilor se face pe banii CNAIR. Ministrul Transporturilor: Solutia tehnica e aprobata si va fi inclusa in contract

Baza aeriana care va fi deschisa in Banat va fi la Caransebes

A fost adoptata o OUG care modifica legislatia actuala pentru operarea elicopterelor medicale de urgenta. Modificarile sunt pentru stabilirea unitatilor sanitare care urmeaza sa opereze aceste elicoptere. Noi deja avem aduse elicoptere suplimentare pentru deschiderea a trei noi baze aeriene în judetul Caras-Severin, Brasov si Suceava pentru acoperirea lantului muntos, pentru salvarea montana”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a adaugat ca ordonanta stabileste si remuneratia asistentilor medicali care vor lucra pe aceste elicoptere.

Aceasta ordonanta simplifica modul în care deservim unitatile sanitare care vor opera aceste elicoptere alaturi de Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne si stabileste si modul în care vor fi remunerati asistentii medicali ca sa poata sa faca si ei garda alaturi de medici”, a declarat Arafat.

Va reamintim, zona de vest a tarii este deservita, in prezent, de un elicopter SMURD care are baza aeriana la Arad.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...