Noutati :

Bate vantul in Piata Unirii. Santierul din centrul istoric al Timisoarei pare parasit. FOTO!

16 aprilie, 2015 - 03:17 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Nici picior de muncitor prin centrul istoric al orasului. Santierul din Piata Unirii este pustiu, la fel cum sunt si cele 10 strazi care trebuie sa devina in acest an alei pietonale. Aceasta cu toate ca muncitorii firmei Romprest, contractata de primarie pentru executia lucrarilor, ar fi trebuit sa inceapa lucrul de… joi.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, vacanta lor de Pasti s-a incheiat… miercuri.

„Primaria Timisoara a fost anuntata de intreruperea lucrarilor la proiectul de reabilitare a centrului istoric in perioada sarbatorilor, pana inclusiv in 15 aprilie. Din 16 aprilie, echipele vor relua lucrarile prevazute in cadrul proiectului”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

Ironia sortii este ca primarul Timisoarei s-a intors marti din vacanta petrecuta in Rhodos si s-a plimbat pe santierul din centrul istoric, insa nici el nu a vazut niciun muncitor.

***

Lucrarile de reabilitare a centrului istoric din Timisoara au inceput la sfarsitul lunii octombrie 2013 si sunt realizate de firma Romprest, care face lucrari de arhitectura, rutiere, de alimentare cu apa si canalizare, retele de alimentare cu energie electrica, instalatii electrice pentru iluminatul public si telecomunicatii.

Va reamintim, lucrarile de reabilitare din cartierul Cetate reprezinta un proiect mai vechi al Timisoarei initiat de administratia Ciuhandu, care a pus piatra de temelie in primavara anului 2012. Acestea se executa treptat, cu aproape 15 milioane de euro, 80% din bani venind de la UE, ca fonduri nerambursabile.

Ar trebui sa fie complet refacute 10 strazi in zona Unirii: Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Griselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cauze: 1. Temperaturile de afara nu au depasit 5 grd.C noaptea iar ziua 25 grd.C.
    2. Nu a plouat suficient pentru ca pamantul sa fie suficient de zvantat. 3. Nu sau intors randunicile din Africa. … 99. Peste 180 de zile vine toamna.