Noutati :

Batalii reconstituite din ‘Marele Razboi’, dueluri si parada militara in Bastionul Theresia din Timisoara

21 iunie, 2018 - 02:46 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
2

TIMISOARA. Primul Razboi Mondial va fi reconstituit in fata timisorenilor, in acest final de saptamana, in Bastionul Theresia din oras.

CITESTE SI: Una dintre cele mai iubite cantarete de muzica populara din Banat s-a casatorit la Timisoara cu alesul inimii sale, mai tanar cu 16 ani 

Muzeul National al Banatului, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, propune, in Anul Centenarului, un eveniment deosebit: ‘Primul Razboi Mondial, o reconstituire istorica’. Festivalul istoric se va desfasura timp de doua zile, in 23 si 24 iunie.

Vor avea loc spectacole, puse in scena de profesionisti, prezentari de uniforme, arme si echipament militar al armatelor ce au participat in Primul Razboi Mondial. De asemenea vor fi prezentate si dotari si echipamente militare din zilele noastre. Timisorenii vor putea vedea, de asemenea, reconstituirea unor batalii din Marele Razboi, dar si dueluri ofiteresti.

In cele doua zile, vor avea loc si spectacole de muzica live, teatru si coregrafii de lumina si foc, insotite de salve de tun.

Invitati speciali reprezentand cateva din cele mai bune organizatii de  vor onora cu prezenta acest eveniment major – Asociatiile Tomis, Traditii Ostasesti si IR33 Cetatea Aradului. De asemenea, evenimentul se bucura de prezenta Brigazii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

Iata si programul complet al evenimentului:

Sambata, 23 iunie

11-12 Parada militara a participantilor (plecare din Bastionul Theresia cu oprire in Piata Unirii pentru momente de reconstituire istorica)

15-20 Tabara militara, demonstratii interactive, ateliere de duel ofiteresc, reconstituiri ale bataliilor Primului Razboi Mondial

21-22 ANIMA IGNIS, spectacol de lumina si foc cu Peregrinii, Deep 6 Project si Teatrul Portabil ( prima parte).

Duminica, 24 iunie 2018

11-13 ARMELE MARELUI RAZBOI – prezentare interactiva de arme din anii Primului Razboi Mondial in contrast cu armamentul actual, in prezenta membrilor grupurilor de reconstituire istorica si a unui pluton de militari al armatei romane actuale; lectii de duel scenic si lupte scenice cu Teatrul Portabil

15-20 Tabara militara, demonstratii interactive, ateliere de duel ofiteresc, reconstituiri ale bataliilor Primului Razboi Mondial

21-22 ANIMA IGNIS – THE CONCLUSION (partea aII-a)

22:00 Inchiderea evenimentului in salve de tun – momentul de ramas-bun al artistilor si al asociatiilor de reconstituire istorica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. La prezentarea echipamentului sa tineti cont sa nu puneti echipament romanesc , aici in Timisoara era alta tara .

  2. ” Eveniment” o mascarada cu ” ostasii” Brigazii 18 cercetare