Noutati :

Bataie pe dotarile pentru cea mai moderna Unitate de Primiri Urgente din vestul Romaniei, la Spitalul Judetean Timisoara. 7 firme vor sa aduca aparatura pentru noul corp UPU. Parterul va fi functional din iulie

8 iunie, 2022 - 11:27 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Lucrarile merg in ritm alert atat la noua Maternitate Bega, cat si la extinderea Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara.

CITESTE SI: Antrenamente in aer liber pe malul canalului Bega. Cei mai buni instructori de fitness au mobilizat peste 100 de oameni sa faca sport si sa doneze bani pentru a sustine canotajul din Timisoara. Video

Administratorul public al judetului, Marian Constantin Vasile, anunta recent ca parterul noului corp ce se ridica la UPU va fi functional din iulie. Astfel, Consiliul Judetean Timis a lansat nu demult licitatia pentru cumpararea de echipamente medicale ce vor deservi noile spatii, iar la termenul limita 7 firme si-au depus ofertele pentru diferitele loturi.

Acestea au intrat in evaluare la CJ Timis, iar castigatorii vor trebui sa livreze: un sistem pentru managementul caii aeriene dificile (1 buc.), un aparat pentru realizarea compresiunilor toracice în cursul resuscitării (2 buc.), Fibroscop pentru efectuarea gastroscopiilor cu posibilitate de terapie endoscopica (1 buc.), ecograf portabil (1 buc.), aparat dezinfectie terminala cu nebulizare uscata (1 buc.), aparat automat spalat si dezinfectat plosca urinară (1 buc.) si un aparat automat de spalat si dezinfectat instrumentar (1 buc.).

Valoarea estimata a contractului a fost de 815.510 lei fara TVA.

Tot in cadrul investitiei „Imbunatatirea calitatii si eficientei ingrijirii spitalicesti de urgenta prin extinderea, modernizarea si dotarea cu echipamente performante a Unitatii de Primiri Urgenta a Spitalului Clinic Județean de Urgenta Pius Brînzeu Timisoara”, Consiliul Judetean Timis cumpara si echipamente de supraveghere si securitate. Si pentru acestea a fost lansata o licitatie.

Este vorba de un sistem de informare si monitorizare a activitatii de triaj si de asistenta medicala de urgenta (1 buc), respectiv un echipament de acces, control si pontaj si supraveghere video a spatiilor (2 buc)

Valoarea estimata a contractului pentru acestea este de 141.000 lei fara TVA. Firmele isi pot depune ofertele pana, joi, in 9 iunie.

La santierul UPU, cladirea este ridicata integral, peretii interiori au fost acoperiti in totalitate cu tencuiala mecanizata, urmand ca pana la finalul lunii iulie sa fie finalizata instalatia electrica, termica si sanitara in toata unitatea… Parterul noului corp va fi functional incepand cu luna iulie a acestui an, pentru a facilita reluarea fluxului normal al pacientilor Unitatii de primiri urgente„, a transmis recent Marian Constantin Vasile, administratorul public al judetului.

Proiectul de extindere a Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Timisoara a fost lansat inca din vremea administratiei Dobra. Are o valoare de 6.900.000 lei, cu o contributie de 3,4 milioane de lei din partea Uniunii Europene, 3,2 milioane de la buget de stat si 216.000 lei de la Consiliul Judetean Timis.

Din acesti bani, suma de 1 milion de lei este alocata pentru dotari.

Practic, este modernizat corpul existent al UPU si este extinsa actuala cladire cu 800 mp, inspre heliport. Se construieste un corp nou care va avea subsol, parter si un nou etaj.

La parter va fi un spatiu pentru accesul ambulantelor si o noua sala de asteptare, iar la etaj va fi amenajata si o sala de curs. De asemenea, vor fi realizate spatii de decontaminare, camere de receptie si triaj, dar si grupuri sanitare.

Odata cu realizarea acestei investii, mai multe spatii administrative vor fi transformate in cabinete de consultatii, de chirurgie si de ginecologie.

Proiectul de extindere al Unitatii de Primiri Urgente de la Judetean va transforma aceasta sectie in cea mai moderna din vestul tarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. DA DIRECTORUL NU CUNOASTE FIRMA PRODUCATOARE//