‘Bataie’ pe demolarile de la fosta unitate militara din Giroc. 12 firme vor sa curete terenul Consiliului Judetean. Ce se va face in loc

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis pregateste curatarea unui teren de 20 de hectare, la intrarea in Giroc, care a apartinut candva Unitatii Militare, si unde fusese planuita construirea viitoarei sali polivalente.

CITESTE SI: Drum drept pentru soferi din Giroc pana in Calea Sagului, la Timisoara. Mini centura, aproape de inaugurare. Video

A fost demarata luna trecuta o licitatie pentru gasirea unei firme care sa puna la pamant mai multe depozite, anexe si alte tipuri de constructii ce au fost folosite in trecut de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis.
Mai intai intreaga zona va fi igienizata si apoi va fi pregatit terenul pentru o investitie.

”Structura de rezistenta a cladirilor ce urmeaza a se demola este in general din zidarie realizata pe fundatii din beton armat si acoperis tip sarpanta de lemn/beton/metal cu invelitoare tigla ceramica/metalica/carton bitumat/placi de azbociment… Se propune desfiintarea tuturor constructiilor existente pe teren, cu sau fara acte, si a imprejmuirilor interioare. Vor ramane imprejmuirile exterioare, precum si alei de incinta in suprafata de 6.086 mp”, se arata in documentatia ce insoteste anuntul de licitatie postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

La termenul limita pentru depunerea ofertelor, nu mai putin de 12 firme s-au inscris in competitia pentru contractul estimat la 2.291.112 lei fara TVA, adica peste 500.000 de euro cu TVA.

Societatile care vor sa se ocupe de demolari sunt: SMZ Impex, SC RAR Construct Prest, JAFAR Concept, Strarom Contractor General, Apollo Project Management, WBW Logistic, Crinelco Matcon, Bursa Recycling, Ghervan Group, Havitas, Enpanol Trade, Ursinia DEM.

Cele 12 oferte au intrat in evaluare la Consiliul Judetean Timis, iar pana la finele anului ar putea fi desemnata cea castigatoare.

Dupa ce terenul va fi curatat, vor fi refacute retelele de utilitati si vor fi realizate drumurile care vor conecta si cele patru blocuri ANL din zona.

Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean Timis, pe termen mediu si lung, se intentioneaza mutarea Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Dumitru Ciumageanu”, destinat elevilor cu nevoi speciale, care acum se afla pe bulevardul Dragalina din Timisoara. Scoala ar urma sa functioneze in cladirea administrativa a fostei Unitati Militare care va fi complet modernizata. Pe intregul teren, de aproape 20 de hectare, se vor face insa si alte investitii.

In trecut, pe 10 hectare din acest teren, Consiliul Judetean Timis a propus Companiei Nationale de Investitii, construirea salii polivalente cu 16.000 de locuri. Insa CNI a ales spatiul de langa actualul Stadion Dan Paltinisanu din Timisoara. In ceea ce priveste viitoarea Polivalenta a orasului, este inca asteptata prezentarea Studiului de Fezabilitate intocmit de Bucuresti. Cei de la Compania Nationala de Investitii ar fi trebuit sa-l finalizeze inca de acum 5 luni.

Tot intre planurile mai vechi, pe acelasi teren de la Giroc al CJT mai erau prevazute amenajarea unei unitati medicale si chiar a unei baze sportive moderne, care sa poata gazdui turnee de tenis.

CITESTE SI: Planuri schimbate la Giroc. Ce se intampla cu terenul CJT de langa Timisoara pe care nu se mai construieste Sala Polivalenta

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. FritzKola spune:

  Propun realizarea din fonduri PNRR a doua busturi: Nicolae Robu si Alfred Simonis in semn de apreciere pentru cele realizate pentru Timisoara.

 2. ion spune:

  cjt nu se joaca, jumatate de meleon pentru orice lucrare :))

 3. meritam statuie bahhh spune:

  E cam mult spus Maternitatea Alfred Simonis. Poate doar Secția de Curetaje Alfred Simonis. Ar merge și Secția de Ortopedie Marcel Ciolacu, Stația Meteo Sorin Grindeanu, Penitenciarul Mihai Ritivoiu, Casa de Pariuri Ponta etc. Și mi-ar plăcea și-un Consulat al Suediei lângă sediul PSD. Stadionul are nume rezervat (marele golgheter – 11 bucăți într-un meci!).

 4. ... spune:

  Era vorba, acum câțiva ani, de un spital american ! Școală, locuințe, etc… Era vorba…