Noutati :

Bataie pe contractul de peste 1,5 milioane de euro pentru reabilitarea Liceului Pedagogic, unul dintre cele mai frumoase palate din Timisoara

4 iulie, 2022 - 07:06 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. A fost facut un nou pas spre renovarea unei cladiri ridicate la inceputul secolului al XX-lea la Timisoara. Este vorba despre cladirea Liceului Pedagogic Carmen Sylva din Timisoara.

CITESTE SI: Descopera povestile cartierului Cetate. Expozitie de exceptie la Muzeul National al Banatului, din Timisoara 

Dupa mai multe incercari, la ultima licitatie, administratia locala a pus la bataie peste 1,5 milioane de euro, bani care au starnit interesul pentru mai multe firme care vor sa faca lucrarea.

Urmeaza sa fie reabilitat acoperisul, sa se faca lucrari la fatada, sa se realizeze izolatiile, dar si sa fie inlocuita tamplaria cu una noua, dar tot din lemn, avand in vedere ca este o cladire istorica si muncitorii trebuie sa respecte reguli stricte de renovare. Structura de lemn a acoperisului va fi ignifugata.

Cele 5 oferte vor intra in evaluare, iar firma desemnata castigatoare va primi 6.488.745,13 lei fara TVA, adica aproape 1,6 milioane de euro. Durata de executie a lucrarilor va fi de 12 luni din momentul semnarii contractului.

Cladirea actuala a Liceului Pedagogic a fost ridicata la inceputul secolului trecut. Primaria Timisoarei a pus la dispozitie un teren de 8703 m² pe care intre anii 1902–1903 s-a zidit actualul edificiu. Construita in stil neogotic englez, victorian, dupa planurile arhitectilor Iacob Klein din Timisoara si Leopold Baumhorn din Budapesta, cladirea a costat 385 000 coroane.

Incepand cu anul scolar 1903-1904 Scoala Superioara de Fete a functionat in noua cladire. In 1916 scoala se reorganizeaza, devenind liceu de fete cu predare in limba maghiara.

Dupa desavarsirea unitatii nationale romanesti si constituirea Romaniei Mari, in aceeasi cladire incepea sa functioneze Liceul romanesc de fete.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. a-ti gasit client pentru vechea tamplarie?