Bataie pe contractul de aproape 7 milioane de euro pentru largirea la 4 benzi a drumului ce leaga comuna Sanandrei de Timisoara, care va avea si pista de biciclete

TIMISOARA. Comuna Sanandrei va fi legata de Timisoara printr-un drum modernizat si largit la 4 benzi de circulatie.

CITESTE SI: Inca o licitatie facuta pe genunchi ratata de administratia Fritz pentru un nou concept pe cateva strazi de langa Piata 700 Timisoara. Au fost 17 cereri de clarificari din partea firmelor, intrucat caietul de sarcini era praf 

Cu o parte din bani asigurati prin programul Anghel Saligny, Consiliul Judetean Timis a lansat in septembrie licitatia pentru gasirea unei firme care sa proiecteze soseaua de aproape 3 km si sa o construiasca.

La termenul limita pentru depunerea ofertelor, marti, s-au inscris DRUMURI SI PODURI BANAT, STRABAG, PORR CONSTRUCT, Asocierea SYLC CON TRANS (Leader) – Diluca Project si Asocierea SUPER CONSTRUCT (Leader), D P CONSULT, IRICONSTRUCT.

Ofertele au intrat in evaluare tehnica la Consiliul Judetean Timis.

Conform documentatiei din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, va fi pastrat traseul actual care asigura conexiunea dintre Sanandrei si DN69 (Timisoara – Arad).

Noul drum va fi extins la cate 2 benzi de circulatie pe sens, care vor putea suporta si trafic greu, se vor reface si completa santurile si rigolele, se vor inlocui podetele degradate si vor fi construite altele noi unde va fi cazul, se vor muta si proteja instalatii si retele de utilitati, vor fi reamenajate spatiile verzi, se va construi o pista de biciclete si se va moderniza sistemul de iluminat.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 15 luni sa modernizeze soseaua, din care 3 luni vor fi alocate proiectarii.

Valoarea estimata a contractului a fost de 28.717.742 lei fara TVA, adica aproape 7 milioane de euro cu TVA, fondurile provenind atat de la Consiliul Judetean Timis, cat si din programul national de investitii Anghel Saligny.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. atat sa putut cu programul asta !?
  sa modernizezi un drum comunal de nici 2km care leaga un sat de un drum drum european ??? si atat ?? ..si la un pret de aproape faci o autostrada de la zero …?
  suntem OK ca avem un sfert de centura ocolitoare a orasului cu o banda pe sens !???
  Alo !? domnul NICA !! vad ca in afara sa ii pupi in fund pe aia de la bucuresti si sa lingi doua trei firimituri nu mai prea esti in stare de NIMICA !!

 2. Nota bene ,stimate domn ! Acest domn nu realizează nici acum că prioritatea unu este CENTURA TIMIȘOAREI, ăsta este principalul obiectiv de realizat și poate nu își dă seama, dar pentru asta a și fost votat!

 3. Este bătaie de joc pentru timişoreni din partea Consiliului Judeţean Timiş condus de penelistul A.Nica ! De ce nu se finalizează centurile ocolitoare ale Timişoarei căci sunt în construcţie de mai mult de 10 ani !? De ce nu se face şosea cu 2 benzi pe sens între Timişoara-Remetea Mare-Izvin !?

 4. Fanule, ori esti prost , ori habar nu ai ce vorbesti. Ce treaba are consiliul judetan cu centurile, berbece? Ce treaba are cu drumurile nationale?? Ca ai pomenit si de alea. Ii treaba DRDP-ului, prostule. Aia trebe sa le faca, habar nu ai cine de ce anume raspunde in tara asta, in judetul asta, dar dai tu din gura ca bou-n targ.

 5. ….pista ptr trotinete ?