Opinia Timisoarei

Bataie de joc. Liberalii care saboteaza stradaniile propriului guvern langa Timisoara. Au blocat accesul la educatie al copiilor din Sag si au votat impotriva cumpararii de tablete pentru scoala

TIMISOARA. Dupa ce luni reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul de Timis Liliana Onet, a lansat Campania e-learning TM privind dotarea elevilor din judetul Timis cu laptopuri, tablete sau smartphone-uri si a cerut primariilor din judet sa gaseasca solutii si firmelor sa doneze echipamente pentru copii, in Sag, marti, tocmai liberalii au fost cei care au refuzat ca primaria sa cumpere dispozitive pentru scoala.

Orgoliile politice ale PNL au fost mai presus de nevoia de educatie a copiilor, iar consilierii sai, alaturi de cei din ALDE, FDGR si M10, au ‘trantit’ in Consiliul Local proiectul primarului PSD Alin Flavius Rosu prin care aveau sa fie achizitionate 186 de tablete care sa fie impartite elevilor din localitate, iar dupa pandemie sa ramana in dotarea scolii.

ATENȚIE ❗️❗️❗️ Dragi sageni, din pacate proiectul “ TABLETE PENTRU ELEVII SAGULUI” a cazut astazi la vot in sedinta Consiliului Local. Cele 186 de dispozitive solicitate de scoala, urmau sa fie achitate din bugetul local – din Agenda Culturala si banii alocati pentru cursurile de perfectionare ale angajatilor primariei. In vederea implementării proiectului a fost prospectata piața, iar cea mai avantajoasa varianta preț / calitate sunt tabletele de (10 Inch). Fiind si cele mai versatile, atât pentru elevii din clasele primare, cât și pentru cei mari. Pentru ca sunt necesare și calitatea și cantitatea și utilitatea ❗️Trec peste argumentele contradictorii( ba nu era bine ca luam la toti tablete, ba luam la toti laptopuri, ba ca unii i-ar fi spus viceprimarului ca sa nu se ia la toti ci doar la cei care au nevoie) opuse ca logica si emise in cadrul sedintei- pentru ca , nu-i asa, intotdeauna e nevoie de “argumente” cand vrei sa blochezi ceva. Nu e nimic nou, stim cu totii de cazul Gradinitei care primise deja finantare de la Guvernul Romaniei 350.000 de euro( adica mai mult de o treime din bugetul local al comunei noastre) si care a avut aceeasi soarta. BLOCAREA❗️Pot intelege pana la un punct frustrarile personale si angajamentele politice ale unora. Asta este lumea in care traim. Dar sa blochezi proiecte pentru educatia elevilor , mi se pare sfidator la adresa vietii acestei comune. Repet, aceste tablete erau menite fiecarui elev ca utilizare in aceasta perioada in care ei nu pot merge la cursuri. Ele raman in proprietatea scolii pe toata perioada aceasta si dupa ea, urmand sa fie folosite si pentru viitor, in procesul educational, ca obiecte de inventar ale scolii. Si pentru aceasta, sistemul acesta trebuie sa fie UNITAR. Nu pentru a se face sondaj sa intrebi parintii ce isi doresc, laptop sau tableta. (Daca as fi spus eu initial laptop, azi se bloca pentru tablete si invers). Aceste obiecte de inventar sunt precum bancile, scaunele, dotarile clasei, etc. UNITARE pentru fiecare elev, indiferent de clasa lui sociala , etnie sau afiliere religioasa. Din pacate, ratam timpi importanti pentru achizitionarea acestui sistem si pentru setarea si implementarea lui ca sa devina functional, lucru care nu e deloc simplu. Fiindca acest concept este unul care este cerut de institutiile statului, primariilor si consiliilor locale. In comunele invecinate, din informatiile pe care le am, proiectul a fost aprobat fara probleme. la Sag…. Acestia sunt consilierii locali care nu au aprobat acest proiect :
1. Luca Florin ( PNL)
2. Apostu Bogdan (PNL)
3. Branzoi Sorin ( PNL)
4. Purcar Sorina ( PNL)
5. Hubert Alexandru ( FDGR)
6. Bel Carmen ( ALDE)
7. Popescu Marcel ( ALDE)
8. Ivan Valentin ( M10)„, a explicat pe pagina sa de Facebook primarul din Sag Alin Flavius Rosu.

Seful liberalilor din Timis Nicolae Robu: Nu ma bag intr-o treaba pe care n-o cunosc

Seful PNL Timis, el insusi profesor universitar, care si-a facut o obisnuinta din a clama ca pretuieste educatia, nu are nimic de comentat legat de votul celor pe care ii conduce din pozitia de presedinte de filiala.

Nu stiu. Nu pot comenta. O sa ma informez si o sa vedem. Nu cred ca au fost impotriva. Probabil procedura sau cine stie ce s-a intamplat. Presupun ca forma de achizitie sau cine stie ce or fi avut impotriva. Intrebati-i pe ei, sa nu ma bag eu intr-o treaba pe care nu o cunosc„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro presedintele PNL Timis Nicolae Robu.

Va reamintim, aproximativ 6000 de elevi si 100 de cadre didactice din Timis nu au inca acces la un echipament informatic activ ca sa poata face scoala online in plina pandemie de coronavirus.

Exit mobile version