‘Bataia nu e rupta din rai’. Sute de copii din Timisoara si din judet, abuzati, neglijati sau batuti

TIMISOARA. A crescut ingrijorator numarul de abuzuri asupra copiiilor, la Timisoara si in judet.

Reprezentantii Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis anunta ca, doar in anul 2023, numarul cazurilor de violenta domestica si de copii neglijati a ajuns la peste 400.

De la inceputul acestui an si pana la finalul lunii mai 2023, au fost primite 411 sesizari de abuz si neglijare, din care 360 au fost confirmate. Cele mai multe cazuri au fost cele de neglijare – 277 cazuri, fiind urmate de numarul cazurilor de abuz emotional – 44 de cazuri si de abuz fizic – 24 de cazuri confirmate. Pentru 69 de copii, cea mai buna solutie pentru a nu mai avea contact cu mediul abuzator a fost instituirea plasamentului in regim de urgenta la o alta familie sau la un asistent maternal profesionist„, transmit reprezentantii DGASPC.

De Ziua Impotriva Violentei asupra Copilului in Romania, reprezentantii Directiei de Protectia Copilului in Romania trag un semnal de alarma si fac apel ca, orice persoana, adult sau copil, care doreste sa sesizeze o situatie a unui copil abuzat, neglijat, aflat in situatie de risc sau in dificultate poate apela serviciul specializat ‘Telefonul Copilului’ – 983 sau numarul unic de urgenta 119.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. cred ca faptul ca nu-i mai bateti a umplut orasul de nesimtiti…narcomani …si alti ciudati