Batai si furturi in scolile din Timis! Unde s-au intamplat cele mai multe infractiuni?

TIMISOARA. Zeci de infractiuni,  batai si chiar furturi, in scolile din Timisoara, in anul scolar care tocmai s-a incheiat. Conform reprezentantilor Inspectoratului de Politie Timis, toate acestea s-au intamplat chiar in incinta scolilor, iar pe primul loc in top se afla Colegiul Economic F.S. Nitti din Timisoara.

CITESTE SI: O hala a unei vechi fabrici din Timisoara se transforma total! Cate variante are primaria pentru un proiect spectaculos? 

Astfel, in total, in anul scolar 2016-2017, s-au petrecut 38 de fapte penale, cu jumatate mai putin decat in anul precedent scolar. 33 dintre acestea au avut loc in scolile din orasele din judet, in timp ce restul s-au petrecut la sate. 24 dintre infractiuni au fost loviri sau alte violente, alte 12 au fost furturi si doua amenintari.

La Colegiul Economic s-au intamplat 5 astfel de fapte, in timp ce la Colegiul Tehnic I. C. Bratianu au avut loc 4 fapte penale. Si la Liceul Teoretic Recas au avut loc trei astfel de incindete. Cate doua fapte penale s-au intamplat la Colegiul Tehnic Ion Mincu Timisoara si la Liceul Grigore Moisil Timișoara, dar Scoala Generala nr. 25 Timisoara si la Liceul Tehnologic Sf. Nicolae Deta – doua fapte.

CITESTE SI: Accident mortal pe o sosea din Banat! O masina s-a dat peste cap de mai multe ori 

Potrivit Politiei TImis, principalele cauze pentru producerea acestor infractiuni, sunt neasigurarea de personal de paza si permiterea accesului in unitatile de invatamant a persoanelor straine, lipsa de supraveghere suficienta a elevilor si lipsa unei legaturi permanente intre familie si reprezentantii unitatilor scolare.

In judetul Timis sunt 595 de unitati de invatamant, din care 226 de scoli primare si gimnaziale, 55 de licee si colegii si 314 gradinite.

CITESTE SI: Contrabandist de arme, cautat in toata lumea, CAPTURAT si adus la Timisoara 

In 156 de unitati de invatamant exista o formă de paza: 91 sunt asigurate cu paza proprie, 29 cu paza cu societati specializate si 36 cu paza mixta. Pe de alta parte, exista 148 de gradinite si 56 de scoli primare si gimnaziale care nu dispun nici de paza umana si nici de sisteme de supraveghere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...