Basescu se va adresa unui Parlament aproape gol. Opozitia nu participa

UPDATE: Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca formatiunea sa va participa la dezbaterea unor legi importante daca Traian Basescu da azi semnalul demiterii Robertei Anastase.


Presedintele Traian Basescu va sustine marti, la ora 15.00, un discurs in fata parlamentarilor, in care le va vorbi despre problemele interne ale tarii. Deputatii si senatorii Opozitiei au anuntat, inca de la primele ore ale diminetii, ca nu vor participa la sedinta de plen, unde va veni seful statului, anunta Antena 3. Conducerile celor doua Camere ale Parlamentului au decis marti, la ora 10.00, ca presedintele Traian Basescu sa se adreseze la ora 15.00 plenului Parlamentului. Presedintele Traian Basescu a trimis luni o scrisoare Parlamentului prin care cerea sa se adreseze, fie marti, fie la o alta data, celor doua Camere reunite, pe probleme de politica interna. Parlamentarii Opozitiei au anuntat ca nu vor mai participa la nicio sedinta de plen condusa de Roberta Anastase. Atat PSD cat si PNL solicita de mai bine de doua luni demisia presedintelui Camerei Deputatilor pe care o acuza de frauda la votul Legii Pensiilor. Liderul PSD, Victor Ponta, i-a transmis luni presedintelui Traian Basescu ca soarta legii Pensiilor, a Educatiei si a bugetului pe anul 2011 sta in mana lui, adica sa lase PD-L sa o demita pe Roberta Anastase. Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat marti ca seful statului vine in Parlament doar ca sa se adreseze Coalitiei pe care o patroneaza. "Discursul presedintelui nu are nimic cu agenda Romaniei. Si sunt decat afirmatii si inca un moment de a se adresa Coalitiei pe care o patroneaza in aceasta perioada de criza dupa ce CCR a declarat neconstitutionala asumarea. Cred ca stim deja ce are de spus. Are de dat un mesaj Guvernului si Coalitiei sa nu se destrame. Pentru noi presedintele nu mai are mesaje demult. Este doar populism", a declarat Dusa pentru Antena 3. Seful statului a adresat un apel, saptamana trecuta, atat Puterii, cat si Opozitiei, subliniind importanta urmatoarelor 40-50 de zile pana la finele anului in privinta adoptarii proiectelor prioritare ale Guvernului in raport cu indeplinirea obligatiilor internationale - Legea pensiilor, Legea salarizarii si Legea bugetului de stat. Traian Basescu s-a adresat si in luna septembrie Parlamentului pe teme actuale de politica interna.

UPDATE: Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca formatiunea sa va participa la dezbaterea unor legi importante daca Traian Basescu da azi semnalul demiterii Robertei Anastase.


Presedintele Traian Basescu va sustine marti, la ora 15.00, un discurs in fata parlamentarilor, in care le va vorbi despre problemele interne ale tarii.

Deputatii si senatorii Opozitiei au anuntat, inca de la primele ore ale diminetii, ca nu vor participa la sedinta de plen, unde va veni seful statului, anunta Antena 3.

Conducerile celor doua Camere ale Parlamentului au decis marti, la ora 10.00, ca presedintele Traian Basescu sa se adreseze la ora 15.00 plenului Parlamentului.

Presedintele Traian Basescu a trimis luni o scrisoare Parlamentului prin care cerea sa se adreseze, fie marti, fie la o alta data, celor doua Camere reunite, pe probleme de politica interna.

Parlamentarii Opozitiei au anuntat ca nu vor mai participa la nicio sedinta de plen condusa de Roberta Anastase. Atat PSD cat si PNL solicita de mai bine de doua luni demisia presedintelui Camerei Deputatilor pe care o acuza de frauda la votul Legii Pensiilor.

Liderul PSD, Victor Ponta, i-a transmis luni presedintelui Traian Basescu ca soarta legii Pensiilor, a Educatiei si a bugetului pe anul 2011 sta in mana lui, adica sa lase PD-L sa o demita pe Roberta Anastase.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat marti ca seful statului vine in Parlament doar ca sa se adreseze Coalitiei pe care o patroneaza.

„Discursul presedintelui nu are nimic cu agenda Romaniei. Si sunt decat afirmatii si inca un moment de a se adresa Coalitiei pe care o patroneaza in aceasta perioada de criza dupa ce CCR a declarat neconstitutionala asumarea. Cred ca stim deja ce are de spus. Are de dat un mesaj Guvernului si Coalitiei sa nu se destrame. Pentru noi presedintele nu mai are mesaje demult. Este doar populism”, a declarat Dusa pentru Antena 3.

Seful statului a adresat un apel, saptamana trecuta, atat Puterii, cat si Opozitiei, subliniind importanta urmatoarelor 40-50 de zile pana la finele anului in privinta adoptarii proiectelor prioritare ale Guvernului in raport cu indeplinirea obligatiilor internationale – Legea pensiilor, Legea salarizarii si Legea bugetului de stat.

Traian Basescu s-a adresat si in luna septembrie Parlamentului pe teme actuale de politica interna.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.