Basescu: „Romanii sunt mintiti zilnic, fete rujate, cu ochii cat cepele, vorbesc de banisorii oamenilor!”

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la BNR, ca romanii sunt mintiti zilnic, „fete rujate, cu ochii cat cepele” spunand cum se reduc salariile si trebuie salvati „banisorii” oamenilor, seful statului precizand insa ca acestia sunt bani pe care Romania nu ii produce si nu ii poate plati.

„Romanii sunt pacaliti zilnic, sunt mintiti. O sa vedeti fete rujate, cu ochii cat cepele: ‘se reduc salariile, sa le aducem banii, banisorii lor’. Banisorii acestor oameni sunt bani pe care nu-i producem, ii imprumutam pentru a-i plati. Nu putem sa ne lasam pacaliti la nesfarsit de iluzii. Atunci, avem obligatia sa ne optimizam costurile in sistemul sanitar, unde a crescut alocarea in ultimii 10 ani de cel putin 4-5 ori. Rezultatul: datorita proastei gestionari, un sistem de sanatate mai slab decat acum 10 ani, mai putin performant”, a afirmat Basescu, scrie Mediafax.

Seful statului a mai declarat ca romanii trebuie sa se obisnuiasca „sa munceasca bine ca sa traiasca bine si sa traiasca mai putin bine daca muncesc mai putin bine”.

Basescu a mai spus ca am ajuns in situatia actuala pentru ca singurul lucru la care „i-a dus capul” pe politicieni a fost sa dubleze salariile, pensiile, sa inventeze 222 de categorii de ajutoare sociale, in loc sa optimizeze cheltuielile bugetare.

„Politicienii au facut ce i-a dus capul. Singurul lucru la care i-a dus capul a fost sa dubleze salariile, pensiile, sa inventeze 222 de categorii de ajutoare sociale. Atat i-a dus capul pe politicienii romani in timp de crestere exploziva, este adevarat, artificiala. Eh, s-a dezumflat”, a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca Romania a ramas numai cu ceea ce a construit corect.

„Am ramas numai cu ce am construit corect – cu Dacia, cu Nokia, cu o industrie care s-a restructurat, a devenit performanta, dar care produce prea putin fata de cat vrem noi, ceilalti 22 de milioane, sa castigam. Ne-am obisnuit sa traim din efectele exagerarilor capitalismului, din speculatii si mai putin din munca”, a mai spus presedintele Basescu.

Traian Basescu a afirmat ca necesitatea modernizarii statului nu a fost atat de stringenta pana cand Romania nu s-a lovit de efectele crizei, pentru ca nu se vedea din cauza a doua lucruri: consum excesiv fata de propriile posibilitati si boom-ul imobiliar.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...