Basescu nu va promulga reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici

Presedintele Basescu a declarat, luni, ca nu va promulga legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici. In plus, acesta a mai afirmat ca va promulga OUG 50 daca va indeplini conditiile privind ANPC si relatia client-banca. Intrebat in legatura cu "gafa" facuta de parlamentarii puterii la votarea celor doua legi, Basescu a ras si a raspuns: "O sa o indrept eu", noteaza Mediafax, care citeaza un interviu cu seful statului la postul public de televiziune. El a mentionat ca legile au venit la promulgare sambata si ca se va apleca asupra lor marti. Pe de alta parte, presedintele a spus ca a discutat cu reprezentantii FMI despre cele prevazute in aceste legi. "I-am asigurat ca nu vom modifica fiscalitatea, ceea ce inseamna ca nu voi promulga legile", a spus Basescu. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat recent un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar. Seful statului a mai precizat ca, in discutiile cu FMI, la care a participat ca mediator, s-a convenit ca ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor) nu poate si nici nu are calitatea de a inchide activitatea unei banci, acest lucru revenind BNR. Totodata, presedintele Traian Basescu a aratat ca al doilea lucru convenit, si care reprezinta cea de-a doua conditie pentru a promulga legea, tine de modificarea OUG 50/2010 in Parlament in sensul de a identifica un echilibru just in relatia dintre client si banca, in asa fel incat nici bancile sa nu recupereze din pierderi "pe spinarea" clientilor, dar nici clientii sa nu profite de situatia de criza si sa nu-si mai ramburseze creditele.

Presedintele Basescu a declarat, luni, ca nu va promulga legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici. In plus, acesta a mai afirmat ca va promulga OUG 50 daca va indeplini conditiile privind ANPC si relatia client-banca.

Intrebat in legatura cu „gafa” facuta de parlamentarii puterii la votarea celor doua legi, Basescu a ras si a raspuns: „O sa o indrept eu”, noteaza Mediafax, care citeaza un interviu cu seful statului la postul public de televiziune.

El a mentionat ca legile au venit la promulgare sambata si ca se va apleca asupra lor marti. Pe de alta parte, presedintele a spus ca a discutat cu reprezentantii FMI despre cele prevazute in aceste legi. „I-am asigurat ca nu vom modifica fiscalitatea, ceea ce inseamna ca nu voi promulga legile”, a spus Basescu.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat recent un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Seful statului a mai precizat ca, in discutiile cu FMI, la care a participat ca mediator, s-a convenit ca ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor) nu poate si nici nu are calitatea de a inchide activitatea unei banci, acest lucru revenind BNR.

Totodata, presedintele Traian Basescu a aratat ca al doilea lucru convenit, si care reprezinta cea de-a doua conditie pentru a promulga legea, tine de modificarea OUG 50/2010 in Parlament in sensul de a identifica un echilibru just in relatia dintre client si banca, in asa fel incat nici bancile sa nu recupereze din pierderi „pe spinarea” clientilor, dar nici clientii sa nu profite de situatia de criza si sa nu-si mai ramburseze creditele.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...