Noutati :

Baschetul 3×3, noua disciplina olimpica, se joaca in acest weekend la Shopping City Timisoara

26 iulie, 2018 - 10:13 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SPORT
0

TIMISOARA. Circuitul național de baschet 3×3, disciplină sportivă inclusă recent în Olimpiadă, ajunge în acest weekend și la Timișoara. Sport Arena Streetball Tour 2018 se va desfășura în perioada 28-29 iulie la Shopping City Timișoara.

Cei mai buni jucători de baschet 3 la 3 sunt așteptați în centrul comercial pentru a acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking și pentru a ajuta România să urce în clasamentul pe națiuni. Inclus în 2017 pe lista disciplinelor olimpice, baschetul trei la trei se va juca, în premieră, la ediția de la Tokyo, din 2020.

Turneul de la Shopping City Timișoara este deschis tuturor categoriilor de vârstă, începând cu cei mai mici baschetbaliști, de la categoriile Baby (sub 10 ani) și Mini (sub 12 ani), apoi sub 14 ani, sub 18 ani și plus 35 de ani. Cele mai bune echipe de baschet 3×3 din România, dar și echipe din afara țării, care luptă pentru a acumula puncte în clasamentul FIBA 3×3, sunt așteptate la eveniment. Fiecare echipă poate fi alcătuită din minimum trei și maximum patru jucători.

Raiffeisen Bank Timișoara Streetball înseamnă distracție atât pentru sportivi cât și pentru vizitatorii centrului comercial. Shopping City Timișoara, împreună cu Sport Arena Streetball, vor organiza mai multe concursuri cu premii pentru spectatorii meciurilor de baschet.

România are în palmares un titlu european la masculin, cucerit în anul 2014 și medalii de argint la feminin, performanță obținută în 2016. România se află în Top 10 mondial în clasamentul pe națiuni FIBA 3×3.

Evenimentul Raiffeisen Bank Timișoara Streetball este organizat de Shopping City Timișoara în parteneriat cu Sport Arena Streetball și este susținut de Raiffeisen Bank, Nike, sport-loft.com, Kiss FM, Horizon, Ideal Board Games și Pegas.

Mai multe informații pot fi obținute de pe site-ul Shopping City Timișoara, precum și de pe pagina de Facebook.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...