Barroso: Invatati sa luati banii europeni

Strategia pentru Dunare ar putea insemna o noua sansa a Romaniei sa primeasca si mai multe fonduri europene. Insa si aceasta strategie ar putea fi doar niste cuvinte frumoase pe hartie, daca nu invatam sa luam banii europeni, potrivit sefului Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. “ Accesarea fondurilor este dupa parerea mea problema cruciala a Romaniei. Romania poate sa primeasca sume care sunt dintre cele mai importante din Europa pentru dezvoltare economica, regionala, sociala. Dar efectiv, nivelul de executie este cel mai scazut din toata Europa. Asta discut astazi cu presedintele si foarte curand ii voi trimite o scrisoare cu cateva sugestii concrete, sa vedem daca nu gasim o solutie sa amelioram ritmul de executie", a spus Barroso. Despre aderarea la spatiul Schengen in principiu, decizia ar trebui luata in 2011. “Comisia europena sprijina aderarea Romaniei la Schengen daca Romania indeplineste toate criteriile tehnice. Dar stiti, decizia trebuie sa fie luata in unaminitate de catre toate statele care fac parte din spatiul Schengen", a afirmat Barroso. Despre infrigment, presedintele CE se afla la faza de analiza posibilitatea de a activa procedurile asupra Romaniei in cazul OUG 50, legea creditelor.. “Acum analizam  legea si suntem in dialog cu autoritatile romane, in caz ca vom considera ca sunt necesare anumite modificari, le vom comunica", a declarat Barroso.

Strategia pentru Dunare ar putea insemna o noua sansa a Romaniei sa primeasca si mai multe fonduri europene. Insa si aceasta strategie ar putea fi doar niste cuvinte frumoase pe hartie, daca nu invatam sa luam banii europeni, potrivit sefului Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

“ Accesarea fondurilor este dupa parerea mea problema cruciala a Romaniei. Romania poate sa primeasca sume care sunt dintre cele mai importante din Europa pentru dezvoltare economica, regionala, sociala. Dar efectiv, nivelul de executie este cel mai scazut din toata Europa. Asta discut astazi cu presedintele si foarte curand ii voi trimite o scrisoare cu cateva sugestii concrete, sa vedem daca nu gasim o solutie sa amelioram ritmul de executie”, a spus Barroso.

Despre aderarea la spatiul Schengen in principiu, decizia ar trebui luata in 2011.

“Comisia europena sprijina aderarea Romaniei la Schengen daca Romania indeplineste toate criteriile tehnice. Dar stiti, decizia trebuie sa fie luata in unaminitate de catre toate statele care fac parte din spatiul Schengen”, a afirmat Barroso.

Despre infrigment, presedintele CE se afla la faza de analiza posibilitatea de a activa procedurile asupra Romaniei in cazul OUG 50, legea creditelor..

“Acum analizam  legea si suntem in dialog cu autoritatile romane, in caz ca vom considera ca sunt necesare anumite modificari, le vom comunica”, a declarat Barroso.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...