Noutati :

Barocul urban, intr-o expozitie de exceptie, la Muzeul de Arta din Timisoara! VIDEO!

9 august, 2016 - 01:42 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Unul dintre cele mai frumoase curente artistice, stilul baroc, a capatat, la Timisoara, noi valente, cu ajutorul expozitiei Baroque||Urban, care il are in centru pe cunoscutul pictor Gheorghe Fikl. P

entru a reinvia in memoria oamenilor stilul baroc, Fikl si artista franceză Josepha Blanchet au construit o noua dimensiune a barocului, in ceea ce se poate numi pictura neo-baroc si o instalatie video, in stil minimalist, montata intr-un dark room, in premiera pentru Muzeul de Arta din Timisoara.

Punctul de plecare al expozitiei este reprezentat de barocul imperial, printr-o colectie impresionanta de gravuri, obiecte de arta si de decor din colectia muzeului.

O a doua componenta a evenimentului este reprezentata de pictura si digigrafia artistului Gheorghe Fikl, care reuseste sa se impuna in peisajul artei contemporane in spatii atemporale.

Un ultim segment al expozitiei se afla sub semnatura artistei Josepha Blanchet, care face o proiectie a barocului in viitor.

Expozitia Baroque||Urban este amplasata la etajul II al Muzeului de Arta din Timisoara si are dedicate cinci incaperi, incluzand si sala baroca, si poate fi vizitata pana in 23 septembrie.

Iata mai jos un film de prezentare al evenimentului Baroque||Urban, realizat de Mihai Pinti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...