Opinia Timisoarei

BARFE! Timisoara intra in primavara anului 2014 cu a doua tura de palmieri. Vezi unde!

Arborii anului din Timisoara au fost luati recent de pe strazi, dar asta nu inseamna ca nu vom mai vorbi despre ei cat de curand. In primavara ii vom vedea din nou in intersectii, dar nu doar in locurile cu care ne-am obisnuit, ci si in alta zona din oras. Primarul Nicolae Robu anuntase deja ca va planta a doua tura de palmieri, iar timisorenii vor avea surpriza sa-i vada „la aer” taman in primavara.

Dar unde? Pai unde altundeva decat in locul atat de laudat in ultima vreme de primarul nostru plin de idei? Este vorba despre intersectia din Piata Balcescu, din care s-au taiat toti copacii si s-au plantat cativa noi. Doar 75, ne asigura Robu, rugandu-ne chiar sa-i numaram.

Aspectul intersectiei reamenajate este foarte important pentru intaiul gospodar al orasului. Vorbeste de mai mult de 2 luni despre asta. Va reamintim doar de mutarea Coloanei Fidelitatii in mijlocul intersectiei. Plus ca a cerut nu una, ci 3 simulari pe calculator, pentru a vedea cum ar urma sa arate intersectia. Una dintre „viziuni” implica statuia, apa, iarba si arbori. Iar ce arbori s-ar potrivi cel mai bine daca nu chiar palmierii mult iubiti de edilul nostru liberal?

Surse din cadrul Societatii Horticultura, cea care se ocupa cu spatiile verzi din oras, ne-au dezvaluit ca din primavara, odata ce termometrele vor arata peste 10 grade, palmierii vor fi scosi iarasi pe strazi. Iar altii noi isi vor gasi locul chiar in intersectia din Piata Balcescu. Asa, pentru un aer …estival.

***

NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!

Exit mobile version