Barbatii trebuie sa isi insele partenerele, arata studiile medicale

Femeile isi pun adesea intrebarea de ce barbatii le insala. Raspunsul este dat in cartea "Sex at Dawn: The Prehistoric Origins of Modern Sexuality", scrisa de Christopher Ryan si Cacilda Jetha. Daca oportunitatile sexuale apar, atunci de ce nu ar profita barbatii de ele? Este o intrebare retorica pe care si-o pun cei mai multi. Tema este tratata de siteul aolnews.com. Autorii cartii au gasit o explicatie biologica simpla a infidelitatii barbatesti. De vina este testosteronul, principalul hormon masculin. Dupa varsta de 20 de ani, nivelul acestui hormon scade in corpul barbatilor. Aceasta scadere se manifesta si prin scaderea pasiunii. Coborarea nivelului de testosteron poate provoca si alte complicatii, cum ar fi depresia, atacul de cord si chiar dementa. Solutia petru ca nivelul testosteronului sa revina la valori mai mari este ca barbatii sa traiasca noi experiente in compania altor femei. Cercetatorii afirma ca pana si flirtul cu o femeie atragatoare poate creste nivelul testrosteronului in corpul barbatilor. In cateva minute, testosteronul creste cu aproximativ 14 procente. Problema apare cand unii barbati confunda testosteronul cu dragostea si regreta ulterior deciziile luate.

Femeile isi pun adesea intrebarea de ce barbatii le insala. Raspunsul este dat in cartea „Sex at Dawn: The Prehistoric Origins of Modern Sexuality”, scrisa de Christopher Ryan si Cacilda Jetha.

Daca oportunitatile sexuale apar, atunci de ce nu ar profita barbatii de ele? Este o intrebare retorica pe care si-o pun cei mai multi. Tema este tratata de siteul aolnews.com.

Autorii cartii au gasit o explicatie biologica simpla a infidelitatii barbatesti. De vina este testosteronul, principalul hormon masculin. Dupa varsta de 20 de ani, nivelul acestui hormon scade in corpul barbatilor. Aceasta scadere se manifesta si prin scaderea pasiunii.

Coborarea nivelului de testosteron poate provoca si alte complicatii, cum ar fi depresia, atacul de cord si chiar dementa. Solutia petru ca nivelul testosteronului sa revina la valori mai mari este ca barbatii sa traiasca noi experiente in compania altor femei.

Cercetatorii afirma ca pana si flirtul cu o femeie atragatoare poate creste nivelul testrosteronului in corpul barbatilor. In cateva minute, testosteronul creste cu aproximativ 14 procente. Problema apare cand unii barbati confunda testosteronul cu dragostea si regreta ulterior deciziile luate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.