Noutati :

Barbat din Timisoara cercetat penal pentru evaziune fiscala in valoare de 2.630.000 lei

8 august, 2013 - 03:54 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Un barbat din Timisoara este cercetat penal pentru evaziune fiscala in valoare de 2.630.000 de lei, dupa ce a retinut impozitul pe veniturile salariatilor si contributia de asigurari sociale fara sa le vireze la bugetul de stat.

Politistii au efectuat cercetari intr-un dosar, in care C. R., din Timisoara, in calitate de administrator al unei societati comerciale din Timisoara, cu obiect de activitate comertul cu materiale de constructii,  este suspect de comiterea infractiunilor de retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa si omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

In perioada 2008 – 2009, barbatul a efectuat achizitii si livrari nationale de marfuri fara a le evidentia in actele contabile sau in alte documente legale.

De asemenea, in perioada ianuarie 2009 – iulie 2010, acesta a retinut impozitul pe veniturile salariatilor si contributia individuala de asigurari sociale, pe care nu le-a virat la bugetul de stat conform legii si a realizat achizitii intracomunitare fara a le evidentia in actele contabile sau in alte documente legale.

Prejudiciul creat bugetului de stat este estimat la 2.630.000 de lei.

Politistii continua cercetarile pentru recuperarea prejudiciului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...