Banii pentru celebrele fantani arteziene din intersectii ajung la spitale. Primaria Timisoara da peste 3 milioane de euro pentru pentru aparatura si echipamente la Victor Babes si Municipal

TIMISOARA. 16 miloane de lei, adica peste 3,3 milioane de euro, vor ajunge la spitalele Victor Babes si Municipal din Timisoara pentru achizitia de echipamente de protectie si aparatura.

CITESTE SI: Nicolae Robu: Sa toleram noi ca, in timp ce aici medicii Timisoarei trag pana la epuizare, omologii lor sa stea la baut, relaxati, fara nicio grija? E normal?

Alesii locali au aprobat, intr-o sedinta de indata, desfasurata online, rectificarea de buget care permite mutarea unor sume de bani din diferite capitole bugetare spre Sanatate, dat si constituirea si utilizarea fondului de rezerva bugetara aferent bugetului local pe anul 2020.

Astfel, la Spitalul Victor Babes vor ajunge, prin rectificarea de buget, 13 milioane de lei, bani care vor fi folositi pentru achizitia echipamente. Alte 3 milioane de lei din fondul de rezerva vor fi impartite in mod egal intre Spitalul Municipal si Spitalul de Boli Infectioase pentru materialele necesare in lupta cu coronavirusul.

„Proiectele se refera la la acordarea unor sume suplimentare, in valoare de 13 milioane de lei, pentru echipamente aferente incercarii de diminuare a efectului coronavirus la spitalul Victor Babes. Se refera la alocarea a 3 milioane de lei pentru fondul de rezerva bugetara. Este vorba despre 1,5 milioane de lei pentru spitalul Babes si 1,5 milioane de lei pentru spitalul Municipal, acesta fiind cel care va intra in linia a doua in lupta cu coronavirusul si, evident, are nevoie de echipamente, de teste, care sa permita functionarea in zonele in care vor fi bolnavi de COVID. Asta inseamna, cel mai probabil, in prima instanta, inchiderea spitalului de Dermatogie din Complex”, a precizat viceprimarul Dan Diaconu.

Banii care au fost redirectionati au venit din mai multe surse. Printre ele se numara fondurile alocate construirii celebrelor fantani ornamentale in intersectiile din oras, dar si evenimentele culturale pe care Primaria trebuia sa le desfasoare in aceasta perioada si care au fost anulate.

„Sursele sunt sume din programul de dezvoltare. Ele au fost si anuntate. Este vorba de sume de la fantanile ornamentale si economii sau proiecte care vor fi pornite mai tarziu in cursul acestui an, astfel incat 13 milioane de lei vor merge la spitalul Babes. In zona de functionare, cele 3 milioane de lei provin din sume aferente capitolului cultura, de la evenimente care nu s-au mai desfasurat in aceasta perioada si apoi mici ajustari de la alte articole bugetare”, a adaugat viceprimarul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Aici nu mai comenteaza nimeni.. ca e de bine..

  2. @Adrian
    Nu-i de bine deloc dar primarului nu ii pasa pentru ca daca el are nevoie va merge cu helicopterul smud direct la Bucuresti cum a facut su acel psd-ist de la Suceana cand aved bureri abdominale pentru ca se indopase prea mul acum cateva luni.
    Pana acum cateva zile Robu o dadea inainte cu „proiectele”, „dezvoltarea in forta” „noi muncim” fara sa tina cont de nevoile imediate ale Timisorenilor.
    Prin acesta atitudine „eu stiu mai bine” a sa a intarziat cateva saptamani aceste fonduri critice pentru spitalele din Timisoara.