Banii pe care trebuie sa-i dea primaria copiilor din Timisoara. Suma repartizata pentru bursele elevilor

TIMISOARA. Nu mai putin de 12,5 milioane de lei au fost alocati de catre Consiliul Local Timisoara pentru acoperirea burselor a peste 13.000 de elevi din Timisoara, pentru anul 2020. Vorbim de burse de merit, de performanta, de studiu si sociale.

CITESTE SI: Stadionul care va renaste inainte de ‘Dan Paltinisanu’, la Timisoara. Se va schimba intreaga zona, vor fi terenuri noi, vestiare, sali de sport si de conferinte, dar si multe locuri de parcare. Licitatie de aproape 9 milioane de euro

Banii vor fi impartiti la 13.137 de scolari, care vor primi, anul acesta, sume cuprinse intre 100 si 140 de lei, in functie de categoria in care se incadreaza.

Astfel, vor fi oferite burse de performanta elevilor care au obtinut locurile I-III la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare nationale, dar si celor care s-au calificat in loturile pentru competitii internationale. De asemenea, celor care s-au pozitionat pe podium la etapele nationale ale concursurilor cultural-stiintifice, sportive si tehnico stiintifice, la nivel national, organizate de Ministerul Educatiei.

Burse de merit vor fi oferite elevilor care au obtinut medii generale de cel putin 8,50 si nota 10 la purtare in anul scolar anterior, dar si cei care au ocupat unul dintre primele 3 locuri la olimpiadele si concursurile scolare.

Vor fi oferite si burse de studiu, in cuantum de 100 de lei fiecare, elevilor care provin din familii cu venituri lunare mici si dar care au media generala peste 7 si 10 la purtare.

Bursele de ajutor social vor fi in cuantum de 140 de lei si vor fi acordate elevilor orfani sau bolnavi de TBC sau care se afla in evidentele dispensarelor scolare cu diferite boli cronice sau care indeplinesc mai multe conditii cumulate.

Proiectul de hotarare privind aprobarea buselor scolare urmeaza sa fie ajunga pe masa consilierilor locali pentru a fi supus votului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Robulica spune:

  ASA DA !!
  IMI aduc aminte ca pe stil vechi scoala era pe merit (si alta era scara valorilor) apoi venit lovilutia faculta in fiecare colt de județ alea alea …
  Din visul SUITS sa ajuns sa vrei sa puy o ștampilă, aia erau juriști consult parca pe vremuri. O tu prince 🙂
  IESPECT !! DOAR PTR EL – inca e liber unul care a topit banii de apt ai unui amarastean de ziarist, decât! O o ..!
  Si inca ceva: daca fiu miu nu performeaza (LSE – sa rada cînd îi vede singerii 🙂 poa bine mersi sa run un birt de cartier, happy tati ” stâlpii ” mulțumiți cu calitatea, meniului ..!
  win win într-un târg prăfuit & trist
  Care 200 de ani in urma dădea tonul 🙂
  Ce la vie …