Noutati :

Banii europeni pentru Timisoara: specialistii din primarie au lucrat la 40 de proiecte si au atras 87 de milioane de euro in 2011

13 decembrie, 2011 - 01:21 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primaria Timisoara a atras anul acesta aproape jumatate din bugetul local de la Uniunea Europeana. Executivul primariei se lauda cu initierea a 40 de proiecte si cu aducerea a 87 de milioane de lei de la UE. Descarca de la finalul articolului lista cu proiectele primariei!

Dintre acestea, doar 2 proiecte au fost finalizate, unele au fost deja semnate, pentru altele inca se asteapta semnatura, iar altele inca nu au fost depuse.

Vorbim de proiecte precum reabilitarea strazii Iancu Vacarescu, a Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, reabilitarea Clinicii de Chirurgie Cranio-Maxilo-Faciala, retehnologizarea Colterm, modernizarea Parcului Rozelor ori a intersectiei Michelangelo. La acestea se mai adauga si proiecte pentru montarea unor panouri informative in oras, construirea unui incubator de afaceri in Dumbravita, reabilitara malurilor canalului Bega, dar si modernizarea Maternitatii Odobescu.

„Bugetul Timisoarei putem sa spunem ca este de 180 de milioane de euro. Noi am atras 87 de milioane doar anul acesta. Mai avem de depus proiecte in valoare de 105 milioane. Deci degeaba s-a spus ca nu ar exista o viziune in scrierea acestor proiecte, pentru ca, daca va uitati, avem si pe infrastructura, drumuri, spatii verzi – 15 proiecte, pe protectia mediului avem 2, pentru dezvoltarea afacerilor avem 5, iar pe social avem 16 si 2 pe turism. Nu va faceti griji, cu cele care trebuie semnate se rezolva pana la alegeri”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu.

Potrivit edilului, alte 6 proiecte au mai beneficiat de sustinerea municipalitatii timisorene. Au fost semnate contracte de finantare si sunt in implementare un numar de 13 proiecte, in valoare de 87.342.000 de euro, 15 proiecte de 62.328.000 de euro se afla in evaluare, iar alte 12 proiecte de 105.072.000 de euro au fost pregatite pentru depunere.

DA CLICK AICI SI DESCARCA LISTA CU PROIECTELE EUROPENE INITIATE DE PRIMARIA TIMISOARA IN 2011!



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...