Noutati :

Bani pentru sisteme de protectie la incendii, telefon pentru apartinatori, schimbari in strategia de vaccinare. Masuri urgente in spitalele COVID anuntate de ministrul Sanatatii, dupa dezastrul de la Matei Bals

30 ianuarie, 2021 - 10:03 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
4

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, a anuntat sambata seara implementarea unui set de masuri urgente in spitalele COVID din intreaga tara, dupa tragedia de la Matei Bals. Acestea vizeaza siguranta la incendii, dar si infiintarea unei linii telefonice la care apartinatorii sa poata obtine informatii despre pacientii internati in orice moment.

Ministrul a anuntat si schimbarea strategiei de vaccinare.

CITESTE SI: Se schimba strategia de vaccinare impotriva COVID-19 in Romania. Urmatoarele locuri libere pe platforma, rezervate pentru varstnici, bolnavi cronici si persoane cu handicap

Implementăm măsuri urgente în fiecare spital pentru ca tragedii ca la Matei Balș sau Piatra Neamț să nu se repete.

1. Măsuri pentru siguranță la incendiu în fiecare spital
Măsurile vor fi stabilite săptămâna viitoare împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și vom verifica regulat implementarea lor.
2. Fond Național pentru Siguranța Pacienților în Spitale
Fondul va permite spitalelor investiții urgente pentru securitatea la incendiu, la cutremur și prevenirea infecțiilor nosocomiale.
3. Serviciu de informare pentru aparținători în spitalele COVID-19
Va fi introdus un serviciu telefonic de informare pentru ca rudele pacienților internați cu COVID-19 să poată suna și să obțină informații despre situația acestora.
4. Reducerea prin vaccinare a numărului de infectări grave COVID-19
Schimbăm strategia de vaccinare ca să avem mai puțini oameni în spitale. 85% din decese sunt înregistrate la persoanele peste 65 de ani. De aceea, programările noi din luna februarie vor fi deschise numai pentru categoriile la risc:
– persoanele peste 65 de ani
– bolnavii cronici
– persoanele cu grad de handicap, imobilizate, imunodeprimate, însoțitorii lor și cele care locuiesc în același domiciliu
– persoanele fără adăpost.
Persoanele deja programate se vor vaccina conform planificării. Lucrătorii din domenii esențiale nu vor putea face programări noi pe durata lunii februarie„, a transmis ministrul Sanatatii pe Facebook.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acest individ trebuie sa plece.GHINION !

  2. „Digi24: 30.01.2021 20:55 „Statisticile arată că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 60 de ani. (Voiculescu)”

    Si ptr ca statul vaccineaza de la 65 de ani s-a gandit ca in deja buna traditie romaneasca sa falsifice statisticile ca sa acopere icoerenta si neputinata lor : „85% din decese sunt înregistrate la persoanele peste 65 de ani.”

    Deci ieri mureau de la 60 de ani, azi de la 65!! Mai iohannis dormi in izmene? Cum poti tine o astfel de creatura intr-un post unde viata oamenilor depinde de nesimitirea lui?!

  3. La colectiv au iesit imediat zeci de mii de furiosi. Unde sunt ei acum, sau piatra neamt si matei bals sunt mai putin importante ? La fel, premierul Citzu i a anuntat pe cei din corpul medical ca urmeaza taieri. Si vor fi mari.

    • Acum se intampla ce si-au dorit doar asta au votat.