Bani pentru elevii care au obtinut nota maxima la examenele nationale din aceasta vara. Ce suma urmeaza sa primeasca fiecare elev de nota 10?

TIMISOARA. Cei 9 elevi din Timis care au obtinut nota 10 la examenul de Bacalaureat ar putea primi bani din partea statului. La fel si cei 3 colegi mai mici ai lor, care au reusit aceiasi performanta la Evaluarea Nationala.

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, va inainta Guvernului un proiect prin care fiecare elev care a obtinut nota 10 la Bacalaureat sau Evaluare Nationala sa sa primeasca bani din partea statului. Absolventii de liceu ar trebui sa primeasca 3000 de lei de fiecare, iar elevii care au terminat clasa a opta cate 1000 de lei.

La nivel national, dupa recorectarea lucrarilor de Bacalaureat contestate, numarul mediilor de 10 a crescut de la 63, cate erau initial, la 81. Iar la Evaluarea Nationala, 456 de elevi au reusit sa treaca examenul cu nota maxima.

Rezultatele de anul acesta de la examenele nationale sunt mai bune decat cele din anii trecuti. La Bacalaureat, 67, 9% dintre cei care au sustinut probele au reusit sa obtina note de trecere, cu 7 procente mai mult decat anul trecut. Iar la Evaluarea Nationala, 79% dintre elevi au reusit sa ia note mai mari de 5.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...