Noutati :

Bani pentru copiii din Timisoara, de la Primarie. Suma repartizata pentru bursele elevilor

20 martie, 2018 - 05:31 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Nu mai putin de 7 milioane si jumatate de lei au fost alocati de catre Consiliul Local Timisoara pentru acoperirea burselor a aproape 11 mii de elevi din oras, pentru anul 2018.

Cei peste 1, 6 milioane de euro vor fi impartiti la 10.764 de scolari, care vor primi, anul acesta, sume cuprinse intre 70 si 100 de lei, in functie de categoria in care se incadreaza.

Astfel, vor fi oferite burse de performanta elevilor care au obtinut locurile I-III la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare nationale, dar si cei care s-au calificat in loturile pentru competitii internationale. De asemenea, cei care s-au pozitionat pe podium la etapele nationale ale concursurilor cultural-stiintifice, sportive si tehnico stiintifice, la nivel national, organizate de Ministerul Educatiei.

Burse de merit vor fi oferite elevilor care au obtinut medii generale de cel putin 8,50 si nota 10 la purtare in anul scolar anterior, dar si cei care au ocupat unul dintre primele 3 locuri la olimpiadele si concursurile scolare.

Vor fi oferite si burse de studiu, in cuantum de 65 de lei fiecare, elevilor care provin fin familii cu venituri lunare mici si dar care au media generala peste 7 si 10 la purtare.

Bursele de ajutor social vor fi acordate elevilor orfani sau bolnavi de TBC sau care se afla in evidentele dispensarelor scolare cu diferite boli cronice sau care indeplinesc mai multe conditii cumulate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...