Noutati :

Bani mai multi pentru unele directii din Primaria Timisoara, dupa rectificarea bugetara

3 decembrie, 2018 - 06:53 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Mai multe compartimente ale Primariei Timisoara vor primi mai multi bani, dupa o redistribuire a banilor ce n-au fost folositi in alte parti.

CITESTE SI: 300 de lei in plus la salariu pentru fiecare angajat din Primaria Timisoara 

Transferul sumelor din bugetul local a fost dezbatut luni, inainte de sedinta de Consiliu Local, atunci cand primarul le-a explicat celor prezenti care este motivul necesitatii unei astfel de rectificari bugetare, dar si de ce in acelasi proiect se regaseste si o dispozitie a primarului legata de imprumutul luat pentru Colterm.

„Proiectul de hotarare cuprinde 2 parti – o parte prin care se valideaza dispozitia primarului referitoare la un imprumut din trezoreria statului aprobat de Consiliul Local inainte de a depune cererea de imprumut, aprobat ulterior de Ministerul Finantelor si care face obiectul unei conventii de imprumut intre Primaria Timisoara si Ministerul Finantelor. Acei bani au fost virati in conturile noastre, apoi i-am dat la Colterm, printr-o dispozitie a primarului. Legea prevede acesti pasi, i-am parcurs, iar tot conform legii se impune validarea dispozitiei primarului. Suma de aproximativ 101 milioane este dedicata exclusiv acoperirii cheltuielilor Colterm pentru furnizarea agentului termic pentru perioada de toamna-iarna 2018-2019. Banii nu pot fi folositi in niciun alt scop, nici macar pt investitii. Este vorba e un credit special, introdus printr-o ordonanta a Guvernului, aceasta e baza pt acest credit.

A doua parte vizeaza ajustari de sume cu titlu de cheltuieli de personal, obisnuite pentru perioadele de sfarsit de an, la orice institutie, din diverse motive. Noi am avut in 2018 un an mai special. La inceput de an se fac estimari, cat sa se prevada cheltuielile de personal la diverse structuri. La momentul estimarilor, structurile au un numar de posturi total, din care cate ocpate. Pe parcursul anului, unele posturi se ocupa, altele se vacanteaza, un numar de angajati intra in concedii medicale, altii in concedii fara plata. Acestea sunt motive obisnuite pt care prevederile de la inceput de an nu se implinesc exact si atuci se fac ajustari.

In acest an, in mod specific, au fost niste modificari legislative care n-au fost suficient de clare, nu au putut fi luate in considerare, pentru ca ele aveau impact ulterior. Bugetul s-a adoptat in 23 februarie 2018, iar modificarile la lege s-au facut in aprilie”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Practic, in urma acestei rectificari bugetare, Politia Locala, Directia Fiscala, dar si Directia Edilitara se numara printre structurile ce vor primi mai multi bani, pentru cheltuielile cu personalul. De asemenea, sume de bani in plus fata de cat era prevazut, vor primi si Teatrul German, Serviciul Scoli-Spitale, Medicina Scolara si Societatea de Transport Public Timisoara.

Va reamintim, proiectul de hotarare prin care se face rectificarea bugetara a mai fost pe masa consilierilor si saptamana trecuta, atunci cand alesii au respins  documentul, dupa ce reprezentantii PSD din Consiliul Local au spus ca proiectul este intocmit gresit. Astfel, la doar cateva zile distanta au fost organizate o dezbatere publica, dar si o sedinta extraordinara de plen, iar proiectul a fost adoptat.

Puteti vedea AICI sumele rectificate in bugetul local al Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...