Noutati :

Bani mai multi pentru medici, daca lucreaza de sarbatori sau la sfarsit de saptamana!

27 noiembrie, 2013 - 05:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Guvernul spera ca, daca medicii vor primi ceva mai multi bani pentru ca lucreaza in zilele libere, nu vor mai intra in greva generala pe care au anuntat-o sindicatele.

Executivul a aprobat introducerea in regim de urgenta a unui amendament la legislatia actuala in domeniu, astfel incat orele suplimentare efectuate de personalul medical in zilele nelucratoare, sambata, duminica si de sarbatori legale sa fie platite dublu, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Totodata, printr-o hotarare, bugetul Ministerului Sanatatii a fost suplimentat cu 200 milioane lei din Fondul de rezerva al Guvernului, suma care, potrivit lui Nicolaescu, va fi transferata Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru plata arieratelor din sistem, astfel incat anul 2013 sa se incheie fara datorii, cat si pentru cheltuielile de functionare ale unitatilor medicale.

Prin aceste masuri, Executivul spera ca organizatiile sindicale sa renunte la greva.

Sursa: 9am.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...