Noutati :

Bani mai multi pentru medici! Ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru a castiga mai bine?

10 iunie, 2015 - 01:18 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

Medicii vor castiga mai mult, insa doar daca vor lucra mai mult. De acum, doctorii care sunt angajati in spitalele de stat au dreptul sa lucreze si dupa terminarea programului, daca sunt solicitati de catre pacienti.

Bolnavul poate cere în mod expres un medic curant din spital, pentru un anumit act medical, la fel ca si in sistemul medical privat. Insa, pentru fiecare astfel de solicitare, va trebui sa scoata bani din buzunar.

medici

Suma platita de pacienti pentru serviciile doctorilor va fi apoi impartita. O parte din banii va ajunge la cadrele medicale, iar restul fondurilor vor fi folosite pentru amortizarea aparaturii medicale, pentru hrana si medicamente, sau alte cheltuieli ale spitalelor.

Hotararea a fost luata de senatori, care au aprobat un proiect de lege ce prevede realizarea de venituri suplimentare pentru medici. Acestia vor primi lunar, pe langa salarii, sumele de bani realizate in afara programului. Deocamdata insa, nu au fost stabilite nici tarifele si nici modalitatea de plata pentru aceste servicii.

Pe de alta parte, si pacientii isi pot recupera banii platiti pentru aceste servicii, insa doar daca au asigurari de sanatate private.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...