Noutati :

Bani frumosi pentru biserici de la Consiliul Judetean Timis. Cati merg la fiecare cult?

26 aprilie, 2017 - 10:55 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consilierii judeteni au impartit, in plenul de miercuri, bani pentru cultele care functioneaza in judetul Timis. Banii au fost alocati in functie de numarul credinciosilor fiecarui cult.

CITESTE SI: Zboruri cu avioane usoare sau cu parapanta, expozitii si concursuri la Timisoara 

In total au fost alocati 2 milioane de lei, iar cei mai multi bani merg la cultul ortodox (1,6 milioane de lei). Cei mai putini bani ii primesc cultul evanghelic și cel ortodox ucrainean (cate 15.000 lei).

Cultul ortodox roman – 1,6 milioane lei
Cultul ortodox sarb – 20.000 lei
Cultul ortodox ucrainean – 15.000 lei
Cultul romano-catolic – 100.000 lei
Cultul greco-catolic – 25.000 lei
Cultul reformat – 30.000 lei
Cultul evanghelic – 15.000 lei
Cultul penticostal – 100.000 lei
Cultul adventist – 20.000 lei
Cultul baptist – 75.000 lei

Banii vor fi folositi pentru diferite lucrari, iar reprezentantii cultelor trebuie sa depuna situatii de lucrari, care urmeaza sa fie decontate de Consiliul Judetean Timis.

CITESTE SI: Festivaluri, concerte, spectacole! A fost batuta in cuie agenda de evenimente pe 2017. Ce vom avea in acest an in Timisoara? 

Sumele alocate cultelor religioase au fost stabilite procentual, in functie de numarul de populatie stabila de o anumita religie in total populatie stabila a judetului Timis, din statistica data de recensamantul populatiei transmisa de Directia de Statistica a Judetului Timis, precum si a cererilor cu solicitarile financiare depuse la Consiliul Judetean Timis Compartimentul Buget, din partea reprezentantilor cultelor recunoscute in Romania de pe raza judetului Timis si analiza utilizarii sprijinului financiar alocat de Judetul Timis in anul 2016”, se precizeaza in referatul care a insotit proiectul.

Proiectul a trecut in urma votului consilierilor judeteni, cu o abtinere din partea lui Titu Bojin, care face parte din structurile de conducere ale Bisericii Ortodoxe Romane.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...