Bani de la stat pentru cei care angajeaza elevi si studenti, pe timpul verii. Ce suma primesc angajatorii?

Angajatorii primesc cate 250 de lei de la stat, pentru fiecare elev sau student angajat, pe perioada verii. Stimulentul financiar este acordat din bufgetul asigurarilor pentru somaj.

„Angajarea elevilor si studentilor se poate realiza pe perioada vacantelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student pentru care s-a încheiat contract individual de munca. Diferenta dintre stimulentul lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii”, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Ca sa primeasca aceatsa suma, angajatorii trebuie sa le faca tinerilor contracte de munca individuale, pe perioada determinata sau sa incheie un contract de munca in regim temporat, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.