Bani de la stat pentru absolventii si angajatorii din Timis! Ce conditii trebuie sa indeplineasca?

Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.

TIMISOARA. Vesti bune pentru absolventii care si-au finalizat studiile anul acesta. Cei care au terminat liceul sau facultatea se pot inregistra la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis si la punctele de lucru din judet ca fiind persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

AJOFM Timis acorda o serie de servicii si stimulente atat absolventilor cat si angajatori care incadreaza persoane proaspat iesite de pe bancile scolii. Cei care se vor inregistra in evidentele AJOFM Timis pot beneficia de servicii gratuite de mediere a muncii, informare si consiliere profesionala, servicii gratuite de formare profesionala sau de asistenta si consultanta pentru inceperea unei afaceri proprii.

Totodata, absolventii care reusesc sa se angajeze primesc si stimulente financiare: prima de incadrare ca absolvent – 500 lei; prima de incadrare (daca se angajeaza la o distanta mai mare 50 km de localitatea de domiciliu -doar daca este si beneficiar de indemnizatie de somaj); prima de instalare (daca se incadreaza intr-o localitate alta decat cea de domiciliu si urmare a acestui fapt isi schimba domiciliul stabil -doar daca este si beneficiar de indemnizatie de somaj).

In cazul in care incadrarea in munca a absolventilor are loc in perioada in care este acordata indemnizatie de somaj, angajatul primeste o suma lunara egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu ar fi avut loc incadrarea in munca.

De asemenea, in sprijinul absolventilor se acorda subventii angajatorilor care angajeaza absolventi in interval de 12 luni de la absolvire, indiferent daca sunt sau nu beneficiari de indemnizatie de somaj. Aceste subventii se acorda diferentiat, in functie de nivelul de studii: 500 lei/luna pentru absolventii invatamantului profesional; 600 lei/luna pentru absolventii de liceu (cu sau fara bacalaureat), sau absolventilor de studii superioare fara examen de licenta; 750 lei/luna pentru absolventii de studii superioare cu examen de licenta. Subventia se acorda timp de 12 luni de la data semnarii conventiei, iar angajatorul este obligat sa mentina raporturile de munca sau de serviciu timp de 18 luni.

Absolventii promotiei 2016 se pot inregistra in evidentele noastre ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca in termen de 60 de zile de la absolvire. Depasirea acestui termen atrage dupa sine anularea dreptului de a beneficia de indemnizatie de somaj. Pentru absolventii de liceu, termenul de 60 de zile se calculeaza de la data absolvirii liceului si nu de la data sustinerii examenului de bacalaureat (intervalul 4 iunie 2016 – 2 august 2016).

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.